21 Temmuz 2024 04:30

Komplo Teorileri

Donal Trump'un yaralandığı an.

Fotoğraf: Trump Kampanya Ofisi

Paylaş

Bir suikast girişimi gibi oldukça sıra dışı bir olay meydana geldiğinde zihnimizde neler olur?

Benim aklıma her zaman Danny Trejo’nun Machete filminde olduğu gibi kaslı Meksikalı aktörün açıkça göçmen karşıtı bir politikacıyı vurmak için tutulan bir adamı canlandırdığı film geliyor. Pozisyonunu aldığında, kendisini suçlunun kendisi olması için tasarlanmış bir ateşin hedefi olarak bulur. Filmde daha sonra komploculardan intikam almak için kaçar. Ama bu sadece bir film, değil mi?

Eski Başkan Donald Trump’ın yakın zamanda vurulması karşısında, insanın merak etmesi için kesinlikle bir nedeni var. Görgü tanıklarının polisleri ve gizli servis ajanlarını arayarak silahlı bir adamın duvarlara tırmandığı ya da konuşmacıların platformunun üzerindeki bir çatı alanını işgal ettiği yönündeki ihbarları incelemeye çağırması gibi tuhaf bir manzara, en azından soru işaretlerine yol açıyor. Böyle bir şey nasıl olabilir? Ama sonuçta bu bir film değil.

Ama tahmin edin ne oldu? Trump Şov’un devam eden bir bölümü başladı. Ve henüz bitmedi. Son olaylar Trump kampanyasını daha da güçlendirdi. Roket yakıtı misali destek verdi. Bu bir komplo teorisi değil. Bu bir gerçek. Alman Filozof Friedrich Nietzche bir keresinde şöyle demişti: “Sizi öldürmeyen şey sadece güçlendirir.”

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa