23 Temmuz 2024 03:39

Hesabı ödemeden…

Tuzlaspor logosu

Tuzlaspor logosu

Paylaş

İlk kez 26 Temmuz 2022’de, bu köşede dile getirdiğim bir kulüp vardı. O kulübü daha sonra ben de ulusal basında farklı kişiler de farklı nedenlerle birkaç kez daha dile getirdik. O kulüp Tuzlaspor’du.

Önce kısa bir anımsatma…

Benim bu kulübü 2022’de dile getirme sebebim, doğrudan doğruya Başkanı Feyzi İlhanlı’dan dolayıydı. O dönemde bir ihale yapılmıştı ve 3. Lig’den BAL’a düşen ancak lige katılamayacağı söylenen Sancaktepe’nin stadyumunun 3 yıllık kiralanmasına dair gerçekleşen bu ihaleye katılan takımlardan birisinin Tuzlaspor olduğu söylenmişti. Tuzlaspor’un Başkanı Feyzi İlhanlı ise sonradan kulübü Ferhat İlhanlı’ya devredip onursal başkanı olduğu Yeni Diyarbakırspor’un da ve amatör liglerdeki Mezopotamya Spor’un da başkanıydı. Nitekim İlhanlı, stadyuma talip olmadan önce Sancaktepe FK’ye de talip olmuş ancak bu kulübü alamamıştı. Eğer onu da alabilmiş olsaydı, Süper Lig hariç her kategoride bir takımı olacaktı!

O dönemde, belediyeye karşı tavır aldıklarını ve maçları Tuzla’da oynamayacaklarını duyuran Tuzlaspor, aradan geçen yıllarda farklı nedenlerle ulusal medyada sık sık konuşulmaya başlanmıştı.

11 Nisan 2023’te bu köşenin konuğu gene Tuzlaspor’du. “Sahibinden Satılık Futbol Kulübü” başlıklı yazımda Tuzlaspor Onursal Başkanı Feyzi İlhanlı ve Tuzlaspor Başkanı Recep Doğrul’un, kulübü 8 ilâ 10 milyon avro aralığında bir para getiren birisine satacaklarını, şirketleri bünyesindeki Diyarbekirspor’a yoğunlaşmak istediklerini açıklamışlardı.

11 Temmuz 2023’te gene bu köşenin konuğu Tuzlaspor’du. Bu kez, Tuzlaspor’un Almanya’dan getirtip sekiz gün sonra Diyarbekirspor’a kiraladığı Abdullah Doğan’ın yaptığı açıklamalara yer vermiştim. Alman asıllı Futbolcu Abdullah Doğan, takımının kampa girmesine rağmen kendisini arayan soran kimse olmadığını, Ferhat İlhanlı’yı her aradığında “Seni yarın arayacağım” cevabı aldığını, Diyarbekirspor’dan alacaklarını dahi alamadığını açıklamıştı.

Birkaç ay sonra, 24 Ekim 2023’te bu satırlarda gene Tuzlaspor ve gene yeni bir hadise vardı. 29 Nisan 2023’te oynanan Tuzlaspor – Eyüpspor maçında bilet fiyatları 50 bin TL olarak açıklanmış, sonraki sezonda 26 Ağustos 2023’te oynanan Tuzlaspor – Eyüpspor maçında ise 21 bin TL olarak belirlenmişti. 21 Ekim 2023’te, kötü giden ekonominin de bir etkisinden midir bilinmez ama Tuzlaspor – Kocaelispor maçının biletleri de 5 bin TL olarak fiyatlandırılmıştı. Üstelik sadece deplasman tarafına değil, kendi taraftarına da acımamıştı Tuzlaspor. Bu üç maçta ev sahibi bilet fiyatları ise sırasıyla 38 bin 500, 17 bin ve 4 bin TL olarak ilan edilmişti.

Elbette bu fahiş fiyatların, enteresan bilet tarifelerinin hesabı sorulurdu.

Normal bir ülkede olsaydık.

Bu ülkede sorulmadı.

Nasıl ki zamanında Tuzlaspor yönetimini Ümit Davala, Yıldıray Baştürk, Ömer Erdoğan, Cihan Haspolatlı ve Murat Erdoğan gibi isimlerden oluşan eski futbolcular devraldığında; ‘Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanı’ sıfatıyla kulübü ziyaret eden Hakan Ünsal, kulüple hiçbir bağı olmadığı halde prim sözü verebilmişse ve bu da sorgulanmamışsa…

Tuzlaspor, bir kez daha hesabı sorulmadan değişti.

O artık, Beykoz 1908.

Yıllardır amatör liglerden çıkmak için taraftarıyla mücadele veren Beykoz 1908 AŞ, geçen hafta yapılan sözleşme sonucu Tuzlaspor’un “yarışmacı haklarını” satın alarak 2. Lig’e ‘yükseldi’.

Demek ki neymiş, baki kalan bu kubbede bir fahiş bilet fiyatıymış…

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa