30 Temmuz 2024 03:55

Bir günlük başkan

Sökespor Başkanı Uğur Okutan

Fotoğraf, Sökespor Facebook sayfasından alınmıştır

Paylaş

Bölgesel Amatör Lig’in habire değişen statüsü ile mücadele etmek zor. Ancak bir futbol kulübü, BAL’da mücadele etme istikrarı konusunda oldukça ciddi bir örnek teşkil ediyor.

2015-2016 sezonundan bu yana kesintisiz olarak BAL’da mücadele eden Sökespor, kaç kez profesyonel liglerin kıyısından döndü, gelin birlikte bakalım ve sonrasında bu kulübün başındaki son ilginç vakayı paylaşalım…

2015-2016 sezonunda grubunda lider Muğlaspor’un bir puan altında, ligi ikinci tamamladı.

2016-2017 sezonunda lider Uşakspor’un üç puan gerisinde, grubu üçüncü sırada tamamladı.

2017-2018 sezonunda lider Ödemişspor ile arasında 12 puan fark vardı, grubunu ise beşinci sırada tamamlamıştı. Benzer bir kötü sezon da 2018-2019 sezonuydu. Lider Bucak Belediyespor Oğuzhan’ın 18 puan gerisine düşmüş, grubu da gene beşinci sırada bitirmişti. İddiasız sezonlar gittikçe devam ediyordu. 2019-2020 sezonunda sadece 29 puan toplayarak grubu 9. bitirmiş, lider Bergama Belediyespor’un ise tam 33 puan gerisinde kalmıştı.

108 takımın mücadele ettiği, bu nedenle iki kademeye ayrılan 2020-2021 sezonunda ise 4 takımdan oluşan BAL 2. Bölge 8. Grup müsabakalarında iddialı rakiplerine kaptırdığı puanlar nedeniyle iki puanla şampiyonluğu kaçırmış, grubu ise 3. sırada bitirmişti.

2021-2022 sezonunu lider Efeler 09’un bir puan gerisinde, 2022-2023 sezonunu ise lider Bornova 1877 SK ile aynı puanda tamamladığı grupta averajla liderin gerisinde kalarak ikinci sırada bitirecekti. Bu iki sezonda liderlerle yaptığı maçlardan birini kazanmış olsa, Sökespor profesyonel liglere çıkıyordu.

2023-2024 sezonunu ise lider Muğlaspor’un 33 puan gerisinde, grup onuncusu olarak bitirecekti… Üstüne üstlük Süper Amatör Lig’e düşmemek için de baraj maçı oynayacak, uzatmaya giden maçta Davutlar’ı yenerek ligde kalabilecekti…

İnişli çıkışlı, direkten dönmeli sezonlarının ardından Sökespor bugünlerde biraz fazla karışık. Çünkü kulübe başkan bulamıyorlar.

Sezon bitiminde mevcut yönetim artık göreve devam etmeyeceklerini açıklamıştı. Fakat kulübe herhangi bir başkan adayı da çıkmadı ve kulüp kayyuma devredilme riskiyle karşı karşıya kaldı. Tam da bu noktada, ‘90’lı yıllarda Söke Belediyespor’da futbolculuk da yapmış olan bölge esnaflarından Uğur Okutan önce göreve talip olduğunu açıkladı ve adı Sökespor başkanı olarak anılmaya başlandı. Fakat bir gün sonra, “Sökeli futbolculardan kurulu bir takım oluşturmak için 3.5 milyon TL bütçe ile göreve talip olduk fakat bazı pürüzler nedeniyle görevi bırakmak zorunda kaldık” açıklaması yaparak bir günlük başkanlığından ayrıldı. İddialar, kulübün borçlarının beklenenden daha fazla olduğu yönünde…

Sökespor benzer bir başkanlık karmaşasını 2019’da ve 2023’te de yaşamış ama hep bir şekilde yola devam etmeyi başarmıştı. Üstelik Sökespor zaman zaman Söke Belediyesi ile yaşanan tartışmalarla gündeme gelmişti…

Dolayısıyla insan düşünmeden edemiyor: Herhangi bir başkan adayı çıkmamasının yanı sıra, çıkan kişinin de “bazı pürüzler” nedeniyle başkanlık koltuğunu neredeyse oturmadan devretmesinin arkasında bazı siyasi nedenler olabilir mi?

Zamanla göreceğiz…

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa