06 Ağustos 2024 04:05

Yeni Malatyaspor (ve diğerleri)

Fotoraf: DHA | Kolaj: Evrensel

Paylaş

Geçen yıl yaşadığımız deprem felaketinin ardından, deprem bölgesi takımlarına sunulan ligden çekilme hakkını kullanan takımlardan birisi, Kalecisi Ahmet Eyüp Türkarslan’ı da depremde kaybetmiş olan Yeni Malatyaspor’du. 1. Lig’de o güne dek oynanan maçlarda dört galibiyet, yedi beraberlik ve 11 mağlubiyet almış olan Malatya temsilcisi; depremden doğan hakkını kullanarak sonraki sezonda 1. Lig’den devam etmeyi garantilemişti.

Fakat Yeni Malatyaspor geçen ay farklı bir tartışmanın da öznesi konumuna geldi.

Maraş depreminin yaşandığı süreçte kulübün başkanı olan Ahmet Yaman; temmuz ayında düzenlenen kongrede başkanlık koltuğunu eski başkanlardan Adil Gevrek’e devretmişti. Fakat bu kongre biraz olaylı geçmiş, olağanüstü genel kurulun kanun dışı ve usulsüz olduğu iddia edilmişti. Bu konudaki talep iletilmiş ve genel kurulun yapılması konusunda salonda oy çokluğu çıkınca Ahmet Yaman’ın yönetimi salonu terk etmişti. Eh, en nihayetinde başkan da Adil Gevrek olmuştu.

Ardından ivedilikle başvurular yapılmış, tıpkı 2022-2023 sezonunun ikinci yarısında olduğu gibi 2023-2024 sezonunun da tamamında, depremden kaynaklı olarak lige katılım hakkı dondurulmuştu. Böylece Yeni Malatyaspor’un dönüşü, 2024-2025 sezonuna kalmıştı.

2024-2025 sezonu gelip çattı ancak bilin bakalım ne oldu?

Yeni Malatyaspor, lige bir sonraki sezon dönmek istediğini TFF’ye beyan etti. TFF ise bu talebi kabul etmedi ve lig fikstürüne Yeni Malatyaspor’u da dahil etti. Malatya temsilcisi eğer ilk iki maçına çıkmazsa, küme düşecek. Üstelik bu talepten kısa bir süre önce, FIFA Yeni Malatyaspor’u iki dönem transfer yasağına çarptırmıştı.

En üst kademelerde olduğu için Yeni Malatyaspor hep göz önünde ama bir de ‘diğerleri’ var tabii ki. Bakalım onlar ne durumda?

Gelen son haberlere göre Malatya’nın amatör liglerdeki temsilcileri Arapgir Spor Kulübü, Yeşilyurt Belediyespor, Malatyaspor ve Hekimhan Girmana Spor BAL’a katılım gösterecek. Arguvan Belediyespor lige katılmayacak, Malatya İdman Yurdu’nun durumu ise henüz netlik kazanmamış.

Elbette insanların hâlâ konteyner kentlerde, zor şartlarda hayatını sürdürdüğü deprem bölgelerinde yaşamak da hayata adapte olmak da çok zor. Bunu tartışmaya bile gerek yok.

Ancak çok ağır bir diğer deprem olan Van depreminden sonra Vanspor’un İstanbul’da maçlara çıktığını, Malatya’yı etkileyen Maraş depreminin ardından Hatayspor’un da Mersin’e taşınıp liglere devam ettiğini göz önünde bulundurursak; Yeni Malatyaspor’un üçüncü kez lige katılım hakkını dondurma talebini daha ‘objektif’ değerlendirebiliriz diye düşünüyorum.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa