Siyaseten palavra

Fotoğraf: Murat Çetinmühürdar/TCCB

DİĞER YAZILARI
Rüyada diploma 13 Mart 2025
Kaybettiniz 6 Mart 2025
Örgüt 27 Şubat 2025
Mehmet Türkmen 20 Şubat 2025
Güç bende artık 13 Şubat 2025
Hadi yine iyiyiz 6 Şubat 2025
Sorun modelde 30 Ocak 2025
Tan ile Bulu 23 Ocak 2025
İkinci çocuk 16 Ocak 2025
Pislik 9 Ocak 2025
YAZI ARŞİVİ

Hani adamın birini yoldan çevirip, yüzüne,

“Seni aşağılık seni! Seni baykuş seni! Bre utanmaz, bre ahlaksız! Ben senin...” diye bassam kalayı, adam da gardını alıp tam karşı saldırıya geçecekken, “Dur. Bütün bunları siyaseten, yani rol olsun diye söyledim” desem, yoldan geçen adam, “Ha… Madem siyaseten, palavradan bir şey olmaz, kızmadım” der geçer mi?

Bunu da gördük.

76 yaşındaki MHP genel başkanı cam ekrana konan yazıyı, bağıra bağıra okudu.

“O 4 gazeteci, CHP ayağını denk alsın.”

Normalde hiç yerinden kalkamayan partinin her şekilde ağır topları ayakta alkışladı.

Kimse de sormadı, “Almazlarsa ne olur?​”

Madem tehdit siyaseten, karşı çıkışlar siyaseten, akşam kokteylde el ele, sarmaş, dolaş. Sokaktaki insan ne yapacak? Ya tosuncuklar başbuğun “Ayağınızı denk alın” tehdidini ciddiye alıp 4 gazeteciyi, CHP başkanını hedef alırsa, küçük bir ders için “Ayağına sıkmak” isterken namlu biraz yukarı kalkarsa ne olacak? Biri yararlanıp hatta hayatını kaybederse “Ben siyaseten söyledim” deyip iş kapanacak mı?  

Peki “Ayağını denk al” denen kişinin, “Ha siyaseten ise üzülmedim” demesi normal mi?

Yani gerçekten Mecliste kameralar önünde bir orta oyunu oynanıyor ve perde kapanınca muhalifler sarmaş dolaş altı iyi kızarmış kadayıf yiyorlar da onları destekleyenler sokakta boşuna mı tartışıyoruz?

EVRENSEL'İNMANŞETİ

OVP masada

OVP masada

Kamu, metal ve liman başta olmak üzere toplu sözleşme ve zam sürecindeki yüz binlerce işçiye orta vadeli programda yer alan düşük zam dayatılıyor. Patron, iktidar ve sendikal bürokrasi eliyle işçilere kabulettirilmek istenen bu zehirli programa karşı işçiler, birleşmek ve insanca yaşanacak ücret talebini kazanmak için yol arıyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
BİSAM: Açlık sınırı 22 bin 886 TL, yoksulluk sınırı 79 bin 165 TL.

Evrensel'i Takip Et