13 Ekim 2024 04:07

Büyülü müzik

Fotoğraf: Wikimedia Commons CC BY 2.0

Paylaş

Philadelphia’dan sihir yaratan bir genç ve bir müzik grubu: Adı Frankie Beverly idi ve “Maze” onun müzik grubu oldu. Birlikte çok güzel büyülü müzikler yaptılar. Ülke çapında mangal partilerinde, aile toplantılarında ve düğünlerde çalındı. Frankie’nin kendine özgü sesi, tatlı ama boğuk tenoru, kusursuz derecede iyi prova edilmiş bir grup ve ara sıra misafir şarkıcılar milyonların kalbini etkiledi. “Sevinç ve Acı”, “Güneyli Kız”, “Günün Altın Saati”, “Gitmeden Önce” ve “Akıl” gibi hit parçalar evleri ve salonları fıkır fıkır kaynatan şarkılardan bazıları.

Şarkıları  “We Are One” ve tabii ki “Love Is The Key”  güzel çalışmalarının da gösterdiği gibi, en büyük duygu olan siyah aşkın armağanıyla ilgiliydi. Gençler memleketleri Philadelphia’da büyüdüler ve Maze olmadan önce 1970’lerde soul grubu olarak müziğe  başladılar. Bu önemli adım onları hepimizin sevdiği büyülü müzisyenler yaptı. 10 Eylül’de, Frankie Beverly yetmiş yedi yazdan sonra cennetsel müziğin kaynağına geri döndü. Ölümünün verdiği acı, kendisinin ve “Maze”in yıllar boyunca müzikleriyle milyonlarca insana yaşattığı neşeyle hafifledi.

Frankie’nin ailesi, hayranlarına yazdığı samimi mesajda, “Sevilen birini kaybetmenin üzüntüsü, son derece kişisel ve duygusal bir deneyimdir” dedi. Açıklamada, “Bu dönem bir nekahat dönemidir ve dünyanın Frankie Beverly olarak tanıdığı Sevgili Howard Stanley Beverly’nin anısını onurlandırabilmek için inzivaya çekilme ihtiyacımıza duyduğunuz saygıyı takdir ediyoruz” denildi: “Onun hakkında denildiği gibi saf bir ruhla hayatını yaşadı ve bizim için bundan daha iyisini yapabilecek kimse yoktu. Müziği, ailesi ve arkadaşları için yaşadı. Birbirinizi, onun hepimizin sevmesini isteyeceği gibi sevin.”

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa