24 Ekim 2024 04:41

Bölünmez bütün

Devlet Bahçeli ve Recep Tayyip Erdoğan

Fotoğraf: Mustafa Kamacı/TCCB

Paylaş

Cern’ün kilometrelerce uzunluğunda yer altı tünellerinde bilim insanları en küçük bilinen parçacıkları hızla çarpıştırıp parçalamaya çalışıyorlar. Parçalananların parçalarını tekrar çarpıştırıyorlar. Henüz beceremediler ama çarpıştıra çarpıştıra parçalanmayan parçayı bir bulsalar evrenin tohumunu bulacaklar.

Sonra?

Birileri “parçalanmıyor” denilen parçacıkları son sürat çarpıştırmaya devam edecek.

Fizikte böyle.

Yaşamda durum ne?

İşler karışık. İşin başındakiler fizikçi değil siyasetçi. Çoğu, yaş haddinden, tapu kadastroda görev alamayacak durumda ama konu koltuk olunca, “Pazara kadar değil mezara kadar.” Parçalanmayan en küçük parça çoktan bulunmuş. İnsan. Ama kürsülerden, işgal ettikleri koltuklardan, tahtlardan deli gibi uğraşıyorlar çarpıştıra çarpıştıra insanı parçalamak için. Amaçları, parçalanmayacağını çok iyi bildikleri insanı parçalamaktan çok, popolarının layık olduğunu düşündükleri altın kaplı klozetlerinden ayrılmamak.

Yıllardır tosuncukları ile birlikte beslendikleri, insanları birbirine vura vura parçaladıkları, varlık dayanakları terörü bitiriyor numarasıyla ortaya çıkanlara bakmayın. İstediklerini bir alsınlar, sonrası tufan.

Ne yalın ayak açlık grevi yapan Soma işçileri, ne “Daha çok çalışsınlar” diye azarladıkları emekliler, ne gençler, ne işsizler, ne kadınlar, ne para uğruna katledilen bebekler umurlarında.

Akılları, fikirleri 128 milyar doları kaptırmamak, yeni 128 milyar dolarları yutmak.

İnsanları çarpıştıra çarpıştıra.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa