BARIŞ

DİĞER YAZILARI
Eeeeyyy 70+ 10 Nisan 2025
Torbada emir kulu(?) 3 Nisan 2025
Aşk olsun 26 Mart 2025
Diploma 19 Mart 2025
Rüyada diploma 12 Mart 2025
Kaybettiniz 5 Mart 2025
Örgüt 26 Şubat 2025
Mehmet Türkmen 19 Şubat 2025
Güç bende artık 12 Şubat 2025
Hadi yine iyiyiz 6 Şubat 2025
YAZI ARŞİVİ

ODTÜ’de ülkücü(?) gençler kadın duvarına saldırmış. Ne yazıyor kadın duvarında?

“Barışta ısrarcıyız.”

Başka?

“Yasaklarla savaşacağız.”

“Cumhuriyet 101 yaşında.”

Saldıranlar?

Hepsi erkek. Bağırıyorlar.

“Her Türk asker doğar.”

“Her şey vatan için.”

Sanki ODTÜ gibi dünyanın en saygın üniversitesinde değil de, Etimesgut Tank Tümenindeler. Sabah koşusunda uygun adım.

Sonra?

“Yaylalar, yaylalar.”

Peki bunların en tepelerindekilerden haberleri yok mu? Önce Devlet Bahçeli açıktan, sonra Cumhurbaşkanı yarı açıktan “barış” demedi mi? “Çanakkale’de emperyalizme karşı savaşırken kimse kimsenin milliyetini sormadı” demedi mi? Reislerinden izinsiz tuvalete bile gidemeyen gençler “Barışta ısrarcıyız” diyen kadınlardan neden rahatsız olurlar.

1944 yılında tutuklanıp huzuruna çıkarılan Osman Yüksel Serdengeçti’ye ne demişti dönemin Ankara Valisi Nevzat Tandoğan?

“Ulan öküz Anadolulu! Sizin milliyetçilikle, komünizm ile ne işiniz var? Milliyetçilik lazımsa bunu biz yaparız. Komünizm gerekirse onu da biz getiririz. Sizin iki vazifeniz var: Birincisi, çiftçilik yapıp mahsul yetiştirmek. İkincisi, askere çağırdığımızda askere gelmek.”

Ne yani. Şimdi yıllardır savaştan beslenenler barışı mı getirecek, Tandoğan gibi?

Evrensel'i Takip Et