Yumruklar sıkılı

Fotoğraf: Pixabay

DİĞER YAZILARI
Hakkâri’de Bir Mevsim 1 Şubat 2025
Tek gerçek 25 Ocak 2025
Dilsiz 18 Ocak 2025
Kendi başına 11 Ocak 2025
Kan durmuyor 4 Ocak 2025
Yürek ağrısı 21 Aralık 2024
Ayak altında 14 Aralık 2024
Tadı yok 7 Aralık 2024
Uğultu 30 Kasım 2024
Hazırlık 23 Kasım 2024
YAZI ARŞİVİ

GÖKYÜZÜ

Ne yağmur, ne kar, ne fırtına. Kararmazdı bile hava. Gökyüzü mavi bir tavan. Jetler yırtmadan, yakmadan füzeler alev alev. Kan akmadan. Yüzüne bakılan.

SORGU

Sizi yaşama bağlayan büyük bir umudunuz (“İnsan insanın yardımına koşar”) olduğunu ama dostlarınızın bu umudu paylaşmadığını varsayalım. Böyle bir durumda dostluğunuzda mı bir azalma olur, büyük umudunuzda mı?

Max Frisch

GÖRMEK

Kuşlar uçmuyorsa, uçurtmuyorlarsa kuşları, gökyüzünü göremezsin.

SERTAŞ

Sertaç diyerek başımıza taş ettiydik seni. Oysa sen, sertaş olarak başımızda taş kesilip kafamızı kırıyorsun hepimizin.

YUMRUKLAR SIKILI

Öfkeyle sıkıyoruz yumruklarımızı. Hızla indiriyoruz. Vurarak üst üste. Vuruşur gibi karşımızdakilerle dövüşüyoruz birbirimizle.

GECE DÜŞÜ

Gökyüzü ayın on dördü. Parlak. Yıldızlarla bezeli. Işık yağıyor gecenin üstüne. Pul pul. Renk renk konfetiler gibi...

AYDINLIKTA

Karanlığı kodunsa bul. Aydınlıkta.

KARANLIKTA

Gölge veremez kimse. Karanlıkta.

MEYHANEDE

Akşam oldu mu ya o beni bulur ya ben onu. Kalabalığın içinden. Karanlıktan çekip alır, sabahı beklemeye. Meyhanede.

GÜL KIRMIZI

Gül, dikeniyle göğsünü dağlayan bülbülün kanıyla kızıllaşır.

Evrensel'i Takip Et