29 Mayıs 2013 09:50

Ne yaparsanız yapın Gezi Parkı'nı yıkacağız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 3. köprünün temel atma töreninde konuştu.Konuşmasında Gezi Parkı'nın yıkılıp yerine AVM yapılmasına tepki gösteren, dün öğlen saatlerinden beri eylem yapanları eleştiren Erdoğan "Ne yaparsanız yapın biz kararı verdik, verdiğimiz gibi bunu işleyeceğiz" dedi.Erdoğan'ın konuyla ilgi

Ne yaparsanız yapın Gezi Parkı'nı yıkacağız
Paylaş

Konuşmasında Gezi Parkı'nın yıkılıp yerine AVM yapılmasına tepki gösteren, dün öğlen saatlerinden beri eylem yapanları eleştiren Erdoğan "Ne yaparsanız yapın biz kararı verdik, verdiğimiz gibi bunu işleyeceğiz" dedi.

Erdoğan'ın konuyla ilgili sözleri şöyle:

"Ne yaparsanız yapın biz kararı verdik, verdiğimiz gibi bunu uygulayacağız. Tarihe saygınız varsa önce o Gezi Parkı denilen yerin tarihini araştırın. Biz orada tarihi yeniden ihya edeceğiz. Biz orayı yayalaştıracağız. İnsan için yapıyoruz her şeyi. Herkes orada rahatça gezecek. Bizim Türkiye genelinde diktiğimiz ağaç miktarı fidan yaklaşık 2.5 milyardır. Bu ağaçları bu iktidar dikiyor. Yeter ki ağaç dikme merakı olsun insanların onlara da yer tahsis ediyoruz. Bedelsiz, niye? Çevreciyiz..."

Başbakan Erdoğan, konuşması sırasında köprü inşaatının yüklenici firmalarının temsilcilerini kürsüye çağırdı. Hyundai'nin temsilcisinin kürsüye geldiği sırada geç kalması üzerine Başbakan Erdoğan İngilizce "Çabuk ol" anlamına gelen, "Quickly, quickly" ifadelerini kullandı. Başbakan Erdoğan, temsilcilerden 3. köprünün 29 Mayıs 2015'te bitirilmesini istedi. Bunun üzerine, yüklenici firma temsilcileri de ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. (HABER MERKEZİ)

ABDULLAH GÜL: 3. KÖPRÜNÜN ADI YUVAZ SULTAN SELİM OLACAK http://evrensel.net/news.php?id=58109

SERMAYENİN FETHİ: http://evrensel.net/news.php?id=58096

ÖNCEKİ HABER

Standart Profil işçisi alanlarda

SONRAKİ HABER

Doğa katleden köprüye katliamcı padişah ismi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...