29 Mayıs 2013 09:35

Doğa katleden köprüye katliamcı padişah ismi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 3. köprünün adının Yavuz Sultan Selim Köprüsü olacağını açıkladı. On binlerce Alevi'yi katletmesiyle bilinen Yavuz Sultan Selim'in isminin köprüye verilmesi tepkileri artırdı.İstanbul Boğazı'na yapılacak 3. köprünün temel atma töreninde Başbakan Erdoğan'dan s

Doğa katleden köprüye katliamcı padişah ismi
Paylaş

İstanbul Boğazı'na yapılacak 3. köprünün temel atma töreninde Başbakan Erdoğan'dan sonra kürsüye gelen  Cumhurbaşkanı Gül şu ifadeleri kullandı:

"Bu mutlu günde, temel atma töreninde bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Fatih Sultan Mehmet’i rahmetle anıyoruz. Bu şehri bizlere emanet etti. İstanbul sadece bizim değil, bütün dünyanın gözbebeği. Bu şehrin sorumluluğunu taşımak hepimiz için mutluluktur. Çok şükür ülkemiz karanlık günleri geride bıraktı. Ülkemizle gurur duyuyor, övünüyoruz. Türkiye’nin geleceğinin parlak olduğunu dost ve düşmanlar görüyor. İki kıta bu kadar yakın olunca ulaşımını da düşünmek zorundayız. Bunun için köprüler, deniz altı tünelleri yapılıyor. Birinci köprü Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini, ikinci köprü Fatih Sultan Mehmet’in ismini taşıyor. Üçüncü köprünün ismi Yavuz Sultan Selim Köprüsü olacaktır. Hükümetimizin bütün üyelerine teşekkür ediyor, ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bu işi üstlenmek her babayiğidin harcı değil. Çok ayrıcalıklı proje. Köprünün yapımını üstlenenlere teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum."

KILIÇDAROĞLU: KÖPRÜNÜN ADI RECEP TAYYİP ERDOĞAN OLSUN

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNR Expo Fuar Merkezi'nde 'Sosyal Demokrat Belediyeler Proje ve Hizmet Günleri' etkinliğinin açılışını gerçekleştirdi.

Kılıçdaroğlu, İstanbul'a yapılan üçüncü köprü, metro çalışmaları ve Boğaz tüp geçişi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Üçüncü köprünün yapımından önce uzmanlardan görüş alınması gerektiğini ve uygun güzergahın bu şekilde belirlenmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, ancak bunun yerine iktidarın bildiğini okuduğunu ifade etti. İstanbul'un kuzeyindeki ormanların bu köprü ve yapılacak yollar ile talan edileceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bu köprünün adını Recep Tayyip Erdoğan Köprüsü koysunlar. Bunu kendisi de istiyor, biliyorum, ben de onay veriyorum. Olsun ki bugün yarın hatta 100 yıl sonra o köprüyü gören herkes Kuzey Marmara'nın son orman alanını yok eden kişinin, orman düşmanı olan kişinin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu öğrensinler" dedi.

Erdoğan'a dikkat çeken bir benzetme de yapan Kılıçdaroğlu, "Tıpkı 'Kazıklı Voyvoda' gibi Recep Tayyip Erdoğan da utanç tarihine kayıtlı olsun diye" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet'in ağaç konusundaki hassasiyetini de konuya örnek gösterdi. Kemal Kılıçdaroğlu, Boğaz'a en 3 tane daha tüp geçit yapılarak ormanların korunacağını, diğer taraftan da ulaşımın rahatlatılması gerektiğini sözlerine ekledi.


ERDOĞAN ESKİDEN KÖPRÜYE KARŞIYDI


YAVUZ SULTAN SELİM; HALİFELİĞİ GETİRDİ, ALEVİLERİ KATLETTİ

1512-1520 yılları arasında padişahlık yapan,Mısır'ı ele geçirerek halifeliği Osmanlı hanedanına taşıyan Yavuz Sultan Selim, aynı zamanda Anadolu'da on binlerce Aleviyi katleden padişah olarak biliniyor.

Yavuz Sultan Selim Mısır seferinde Suriye ve Filistin'i de Osmanlı hakimiyetine almıştı.

SOSYAL MEDYA YANSIMALARI

Köprünün Yavuz Sultan Selim olacak olması sosyal medyadan da eleştirildi. Twitter kullanıcıları Yavuz Sultan Selim'in Alevileri katlettiğini ve Suriye'yi fethettiğini hatırlattı ve bununla AKP'nin politikalarının paralelliğine vurgu yaptı.

Fatih Yaşlı

3.köprünün adını yavuz sultan selim koymak, yeni-osmanlı'nın alevi düşmanlığına gayet uygun olmuş. zamanın ruhu dedikleri tam da bu işte.

Mehmet Özyazanlar

doğayı katleden bir köprüye, katliamcı bir padişahın isminin verilmesi yakışırdı zaten!..

İsmail Kılıçarslan

Ayrıca kafanız mı güzel sizin arkadaşım: Alevilerin üzüleceğini bile bile niye köprüye Yavuz Sultan Selim ismini koyarsın ki?

Ateş İlyas Başsoy

Yavuz Sultan Selim köprüsünden geçersen Sabiha Gökçen'e ulaşırsın.

Taha Kılınç

Üçüncü köprüye Yavuz Sultan Selim adının verilmesiyle Türkiye-İran ilişkilerinin geldiği noktanın bi alakası var mı acaba:))

Özgür Mumcu

Elbette Suriye fatihi Yavuz Sultan Selim'in adı verilecekti köprüye. Şeyh Bedrettin diyecek değillerdi ya.

Ender İmrek

3. Köprüye isim tercihi aynı zamanda bir yeni dönem deklerasyonu mu? Gerekirse Yavuz Sultan Selim gibi kılıcı alır elimize, harbe gireriz mi

Ferit Kosinski

3. köprü'nün ismi yavuz sultan selim olmuş, yeter ya kendimi altın varaklı bir melih gökçek mobilyası gibi hissediyorum ülkede

Sarphan Uzunoğlu

Üçüncü Köprü'nün adının Yavuz Sultan Selim olması bu ülkeyi yönetenlerin Aleviler'den ne kadar nefret ettiğinin kanıtı gibi.

Elif Soyseven

köprüye yavuz sultan selim adı koyacağına "barış köprüsü" deseydin,herkesi kucaklasaydın keşke

Murat Sabuncu

Kopruye Yavuz Sultan ismini verenler bu ulkede yasayan yuzbinlerin caninin yanacagini bilmiyor olabilir mi...

(HABER MERKEZİ)

ERDOĞAN: NE YAPARSANIZ YAPIN GEZİ PARKI'NI YIKACAĞIZ: http://evrensel.net/news.php?id=58108

SERMAYENİN FETHİ: http://evrensel.net/news.php?id=58096

ÖNCEKİ HABER

Ne yaparsanız yapın Gezi Parkı'nı yıkacağız

SONRAKİ HABER

Çocuk cezaevleri işkence ve taciz yuvası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...