08 Aralık 2011 07:56

Sorumluluk gıda işletmecisinin mi?

7. Gıda Mühendisliği Kongresi’nin sonuç bildirgesinde gıda üretmenin bir uzmanlık alanı olduğu vurgulandı. Bildirgede, gıda güvenliğinde “Sorumluluk gıda işletmecisinindir” yaklaşımının ise konu uzmanı olmadan üretim yapılmasına göz yummak, dolayısıyla da insan sağlığı ile oynamak anlamına geldiği belirtildi.24-26

Sorumluluk gıda işletmecisinin mi?
Paylaş

7. Gıda Mühendisliği Kongresi’nin sonuç bildirgesinde gıda üretmenin bir uzmanlık alanı olduğu vurgulandı. Bildirgede, gıda güvenliğinde “Sorumluluk gıda işletmecisinindir” yaklaşımının ise konu uzmanı olmadan üretim yapılmasına göz yummak, dolayısıyla da insan sağlığı ile oynamak anlamına geldiği belirtildi.

24-26 Kasım tarihlerinde Ankara’da yapılan Gıda Mühendisliği Kongresi’nin sonuç bildirgesinde güvenli, yeterli ve sürdürülebilir gıda arzının bir insanlık hakkı olduğuna vurgu yapıldı ve bunun için politikaların gözden geçirilmesi ve tarımsal üretimde ithalata bağımlı olmayan bir sistemin oluşturulması gerektiği belirtildi. Bildirgede, basında gıda ve sağlık ilişkileri ile ilgili bilgi kirliliğinin önüne geçilmesi gerektiği ifade edilerek, bunun toplumsal bir sorumluluk olduğuna dikkat çekildi. Bakanlıktaki gıda denetçilerinin ve gıda mühendislerinin sayısının son derece yetersiz olduğu belirtilen bildirgede, yeterli gıda mühendisi istihdamının şart olduğu ifade edildi.

Bildirgede, “Sorumluluk gıda işletmecisindedir” yaklaşımı ile konunun uzmanı olmadan üretim yapılmasına göz yummanın insan sağlığı ile oynamak anlamına geldiği ifade edildi. Bildirgede, “Tüketicilere sunulmak üzere gıda üretmek bir uzmanlık alanıdır. Konu uzmanlarının bu süreçte rol alması sağlanmalıdır” denildi. Bildirgede kayıt dışılık ile mücadele edilmediği sürece gıda güvenliği sorunlarının çözülmeyeceğine dikkat çekildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türk-İş kongresi protestolarla başladı

SONRAKİ HABER

Maliye Bakanlığından ‘eşit ücret’ açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa