12 Ağustos 2015 17:36
/
Güncelleme: 17:24

Erzurum'da Kürt işçilere ırkçı saldırı

Erzurum'da Kürt işçiler ırkçı bir grubun saldırısına uğradı. İşçilere silah çekilen saldırıda, 2 işçi yaralandı, 2 işçi gözaltına alındı. İşçilerin çalıştığı inşaatta mahsur kaldığı öğrenildi.

Erzurum'da Kürt işçilere ırkçı saldırı

Erzurum'un merkez Yakutiye ilçesine bağlı Gez Mahallesi'nde Vanlı ve Ağrılı olan Kürt işçiler, ırkçı bir grubun saldırısına maruz kaldı. Daha önce de sık sık ırkçı bir grup ve Bostancıoğlu İnşaat Şirketi'nin sahibi tarafından tehdit edilen işçiler, bugün yine aynı grup tarafından tehdit edilip küfürlerine maruz kaldı. İnşaat alanına gelen soyadı öğrenilemeyen iş sahibi Fuat, işçilere "Ulan hepiniz Ermenisiniz", "Teröristler" ve " Siz hiçbir şeyi hak etmiyorsunuz" diyerek, işçilere silah doğrultu. İşçilerin tepki göstermesi üzerine giderek kalabalıklaşan ırkçı grup, işçilere saldırdı. Saldırıda 2 işi yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Saldırıya geç müdahale eden polis, ırkçı grubun elinde bulunan 2 tüfeğe el koydu, Fuat isimli iş sahibini, soyadı öğrenilemeyen kardeşi Cihat ve 2 işçiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (Erzurum/DİHA)

Evrensel'i Takip Et