26 Ekim 2015 06:37
/
Güncelleme: 07:15

Yandaş basın HDP’yi, eş genel başkanlarını, milletvekillerini hedef almayı sürdürürken, propaganda seçim şarkısına kadar vardı. Haber7 ve Sabah gazetesinin haber portalları HDP’nin seçim şarkısını “HDP, PKK marşı ile oy istedi!” diyerek verdi. 

HDP’nin seçim şarkısının PKK marşı olduğunu iddia eden gazeteler “PKK ile HDP arasındaki organik bağı bir kez daha gün yüzüne çıktı. 1 Kasım seçimleri için yaptığı klipleri sürekli tartışma konusu olan HDP, bu defa da klibinde PKK marşının müziğini kullandı” diye yazdı. Gazeteler, daha önce hakkında dava açılan ancak beraatle sonuçlanan “Her Ne Peş” isimli şarkının HDP’nin klibi haline geldiğini iddia etti. 

HDP Basın Merkezi yaptığı açıklamada HDP’nin seçim şarkısının Herne Pêş’le uzaktan yakından bağı bulunmadığını belirtilerek parçanın barış ve kardeşlik içeren “Gün Bizim Devir” isimli Bandista şarkısı olduğu dile getirildi. 

HDP’nin seçim şarkısının sözleriyse şöyle: “Yan yana gelelim kardeşlik çok güzel / Özgürlük için cesurca yürüyelim / Kadınlar yürüyor seni de çağırıyor / Yıktıkça esareti bu isyan sürüyor / Gün bizim devir bizim / Haydi gel gidelim / Cihanın gözü yolumuzu gözlüyor / Ne canlar, ne gençler verildi bu yola / Yeniden yaratmak istiyoruz kol kola / Gökkuşağı için hepimiz yeteriz / Parçalandıkça korlaşan yüreğimiz. (MEDYA SERVİSİ)

Evrensel'i Takip Et