03 Ağustos 2016 11:08

YTK yönetmeliğinin iptali için Danıştay'da dava açıldı

Maden Mühendisleri Odası, yürürlüğe giren "Yetkilendirilmiş Tüzel Kişiler (YTK) İle İlgili Yönetmelik"'ın iptali için Danıştay'da dava açtı.

Paylaş

Oda tarafından yapılan açıklamada,  yönetmelikle madenlerdeki tüm hukuki sorumluluğun YTK'lara yıkılmak istendiği ifade edildi. 

TMMOB Maden Mühendisleri Odası 3 Haziran'da yürürlüğe giren "Yetkilendirilmiş Tüzel Kişiler İle İlgili Yönetmelik" hakkında yürütmenin durdurulması ve yönetmeliğin iptali için Danıştay`da dava açtı. Konuya ilişkin odadan yapılan yazılı açıklamada, Maden İşleri Genel Müdürlüğüne verilmesi gereken rapor, proje ve her türlü teknik belgeyi hazırlayacak YTK’in kuruluş, yükümlülük ve denetim şartlarını düzenleyen YTK Yönetmeliği'nin, ülke şartları göz ardı edilerek, birçok eksiklikler ile birlikte çıkarıldığı ifade edildi. Yönetmelikle tüm sorumluluğun YTK'lara yıkılmak istendiğine dikkat çekilen açıklamada, bu durumun Anayasa‘nın 7., 124. ve 128. maddelerine aykırı olarak madenlerdeki denetimin piyasalaştırılması anlamına geldiğini kaydedildi. Bu yönetmelikle maden mühendisliği diplomalarının yok sayıldığı belirtilen açıklamada, YTK Yönetmeliği ile maden mühendislerine gerekli sorumluluklar verilirken bu sorumlulukların yerine getirilebilmesi için hiçbir yetki verilmediği vurgulandı. Açıklamada, “Vakit geçirmeden üniversitelerin, meslek odaları ve sektör temsilcilerinin katılımı ve görüşleri doğrultusunda mühendislik bilim ve tekniğine disiplinine uygun, kamu yararı doğrultusunda yeni bir düzenleme yapılması gerekmektedir” denildi. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Soykırım yıldönümünde Êzidî kadınlar için beyaza büründüler

SONRAKİ HABER

BTS’den grevci işçilere destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa