Kristal-İş’te ihraç kararı geri alındı
Kristal İş Genel Merkezine muhalif 7 kişinin ihraç edilmesine yönelik karar Genel Kurul'da geri alındı.
![Kristal-İş’te ihraç kararı geri alındı](https://staimg.evrensel.net/upload/dosya/61777.jpg)
Kristal - İş Sendikası’nda muhalefetle yönetim arasında süren mahkeme ve karşılıklı itirazların ardından bugün başlayan genel kurulda 7 işçinin ihraç kararı geri alındı.
İstanbul’da yapılan Genel Kurul’da ihraç talebiyle ilgili konuşan Kristal-İş Genel Başkanı Bilal Çetintaş, “Ne yapsak bize bir şey yapılmaz diye bir düşünce vardı. Bu, Kristal-İş Sendikası’nın biraz da demokratik iç yapısından da kaynaklanıyor. Şimdiye kadar böyle olmamış. Aşağıda yapılmış” dedi.
Genel kurul öncesi değerlendirme yaptıklarını ve sendikadan ihracı talep edilen kişi sayısının önce 21 olarak belirlendiğini, bu rakamın daha sonra 7’ye düştüğünü anlatan Çetintaş, şöyle devam etti: “4’ü Trakya, 1’i Eskişehir ve 2’si Mersin. Bir değerlendirme yaptık. Her şeye rağmen 3 bölgeyle konuştuk. Her ne kadar suçlu olsalar da düşüncemiz tamamının affedilmesi” dedi. Bunun ardından genel kurulun oyuyla ihraç talebi geri alındı.
Genel Kurul’un seçim bölümünde ise mevcut yönetimin iki değişiklik yapması bekleniyor. Buna göre, Bursa Şube Başkanı Ali Şıracı’nın İbrahim Öz’ün yerine Genel Eğitim Sekreteri, Trakya Paşabahçe işçisi Selim Çallı’nın da Bilal Bildik yerine TİS’ten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olması bekleniyor. (İSTANBUL)
Evrensel'i Takip Et