3 Şubat 2017 15:20

Erdoğan: Sandıkları patlatmaya hazır mısınız?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Mersin Şehir Hastanesi'nin açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Konuşmasının bir bölümünü Mersin Şehir Hastanesi’ne, diğer bölümünü ise referanduma ayıran Erdoğan, halka, “Mersin geçmişteki gibi evvel Allah sandıkları patlatmaya hazır mı?” diye sordu.

Konuşmasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun SGK Genel Müdürü olduğu dönemleri eleştiren Erdoğan, “15 -20 yıl önce o günleri hatırlıyorum, ana muhalefetin başındaki zatın SGK'nın başında olduğu zamanları hatırlıyorum. Sağlam girersiniz hastaneden ne yazık ki sakat çıkarsınız. Afedersiniz ne banyo ne tuvalet. Bunların olmadığı günleri hatırlıyorum. Çünkü onların zihniyeti kirli” dedi.

MİLLETİM DE ‘EVET’ DİYOR

Açılışı yapılan yerlerle ‘modern’ Türkiye’nin inşa edildiğini ileri süren Erdoğan, “Millet de maşallah ‘Evet’ diyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız 100 milyon liralık Anamur Köprüsü'nün altında kalan yerleşim yerlerini yeniden inşa etti” dedi.

‘MERSİN, SANDIKLARI PATLATMAYA HAZIR MI?’

Konuşmasında tekçilik vurgusunda da bulunan Erdoğan, “Bayrak olarak başka bayrağımız yok. Tek bayrak mıyız, tek vatan mıyız? Mesele bitmiştir. Evet, Nisan ayında sandık geliyor. Nisan ayında sandık geldiğinde ‘evet’e hazır mıyız? Durmak yok, yola devam mı? Aman ha, bak Mersin geçmişteki gibi evvel Allah sandıkları patlatmaya hazır mı?” dedi. (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Padişah yetkisi

Padişah yetkisi

Devlet Denetleme Kuruluna verilen sınırsız kayyım yetkisiyle Cumhurbaşkanı, bir talimat vererek kamu kuruluşlarından belediyelere, sendikalardan meslek odalarına ve barolara kadar tüm kurumların yönetimlerini, yargı kararına gerek olmadan görevden alabilecek. Prof. Dr. Metin Günday “Bu bir kayyım yetkisi. Anayasa’ya aykırı” dedi.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Kara Harp Okulu mezuniyet törenindeki kılıçlı yemin nedeniyle 5 teğmen ordudan ihraç edildi.

Evrensel'i Takip Et