1 Mart 2017 13:03

Ankara’da tarihi Havagazı Fabrikası’nın kansere neden olan asbest tespit edilmesine rağmen gerekli önlemler alınmadan başlayan yıkımı mahkeme kararıyla durduruldu. Ankara 7. İdare Mahkemesi, yıkımın sürmesinin telafisi güç veya imkansız sonuçlar doğurabilecek nitelikte olduğunu belirterek, yıkım işleminin yürütmesini durdurma kararı verdi.

Yıkımı geçtiğimiz hafta başlayan fabrikada 350 ton asbest bulunduğu belirtiliyordu. Buna rağmen ne yıkımda çalışanlar, ne de çevre halkı için herhangi bir önlem alınmadan yıkıma başlanmıştı. Meslek odaları, özel bir firmaya yaptırdıkları raporda inşaatın çevresinde yüzde 40 varan oran asbest tespit ettiklerini duyurmuşlar, raporla birlikte yıkımın durdurulması için İdare Mahkemesi’nde dava açmışlardı.

Başvuruyu değerlendiren Ankara 7. İdare Mahkemesi, ‘telafisi güç veya imkansız zararlar doğurabilecek nitelikte bulunması nedeniyle’ Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin savunmasını beklemeden yıkım işleminin yürütmesini durdurdu. Karar gereği belediyenin 30 gün içinde savunmasını mahkemeye iletmesi gerekiyor. (Ankara/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yoksulluk sınırı kırmızı çizgi

Yoksulluk sınırı kırmızı çizgi

600 bin işçiyi kapsayan kamu toplu sözleşmesi görüşmeleri dün başladı. Ek iş yapmadan geçinemez hale gelen işçilerin temel talebi yoksulluk sınırının üzerinde ücret. Kamuda 4 ayrı kuşaktan savunma sanayi işçilerinin aktardığı deneyimler de taleplerin ancak birlik olup, mücadeleyi göze alınca kazanılabildiğini gösteriyor.

Ücretler yoksulluk sınırının üzerine çıkarılsın

Vergi kesintileri yüzde 15’le sınırlı tutulsun

İkramiye ve ek ödemeler vergi kesintisi dışında bırakılsın

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Mardin’de kayyım 3 ayda 301 işçiyi işten attı.

Evrensel'i Takip Et