15 Mart 2017 04:23
/
Güncelleme: 16 Mart 2017 06:50

Adana'da Newroz operasyonu: 38 gözaltı

 Adana’da Newroz öncesi yapılan operasyonda 18'i çocuk 38 kişi gözaltına alındı. Seyhan İlçesi'ne bağlı Gülbahçe, Dağlıoğlu, Fırat, Hürriyet, Barbaros, Şakirpaşa ve Küçük Dikili mahallelerinde bu sabah yapılan operasyonla gözaltına alınanlar arasında HDP İl Yöneticisi İbrahim Yakut ve Seyhan İlçe Eş Başkanı, Suzan Kılıç da bulunuyor. 

4 AYDA 4 KEZ GÖZALTINA ALINDI

Kılıç, son 4 ayda 4’üncü kere gözaltına alındı. İsimsiz mail, telefonlar gerekçe gösterilerek 5 Kasım ve 12 Aralık’ta gözaltına alınıp mahkemeden serbest bırakılan Yakut ve Kılıç, en son HDP İl Eş Başkanı Hüseyin Beyaz’ın da içinde olduğu çok sayıda HDP’li ile birlikte 15 Şubat öncesi eylemler olabileceği gerekçesi ile gözaltına alınmış, ifadeleri alınmadan Emniyet’ten serbest bırakılmıştı. Newroz öncesi yapılan bu operasyon da Newroz kutlamalarını ve referandum çalışmalarını zayıflatılmaya yönelik olduğu tahmin ediliyor. Gözaltına alınanlar Adana Adli Tıp Kurumu’nda sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Adana Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi. 

OPERASYONLARIN 'HAYIR' ÇALIŞMASINA YÖNELİK OLDUĞNU SÖYLEMİŞLERDİ

Suzan Kılıç,  gazetemize verdiği röportajda ayda bir kendilerine yapılan göz altıların somut gerekçelerli olmadığını belirterek operasyonların “Hayır” çalışmasını zayıflatmaya, Hayır diyenleri tedirgin etmeye yönelik olduğunu ifade etmişti.(Adana/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et