18 Mart 2017 09:05

Çanakkale'deki törende CHP’li Belediye Başkanı yuhalandı

Çanakkale'de 18 Mart törenlerine CHP'li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, kente otobüslerle getirilenler tarafından yuhalandı.

Paylaş

Seçkin SAĞLAM
Çanakkale

Çanakkale Savaşı’nın 102’nci yılı nedeni ile 18 Mart Stadyumu’nda düzenlenen törende konuşma yapan Çanakkale’nin CHP’li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, kente otobüslerle getirilenler tarafından yuhalandı. Gökhan, “Çanakkale kendisine çağıran, çağırdıkları ile bir daha asla kopmaz bağlar kuran bir şehirdir. Troya’dan Anafartalara, İda’dan Gelibolu’ya tarihin, coğrafyanın, efsanelerin vahasıdır Çanakkale. Hektor’la, Fatih Sultan Mehmet’le, Mustafa Kemal Atatürk’le, ölümsüz kahramanların anavatanıdır Çanakkale” dedi. Gökhan’ın konuşması sırasında TRT de yayından çıktı.

18 Mart törenleri sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunumu ile başladı. Törenler daha sonra 18 Mart Stadyumu’ndaki ‘resmi’ tören ve Lapseki’deki 1915 Çanakkale Köprüsü’nün temel atma töreninin eş zamanlı olarak gerçekleşmesi ile devam etti. 18 Mart Stadyumu’nda ilk konuşmayı Çanakkale’nin CHP’li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan yaptı. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, geçen yıl olduğu gibi bu sene de 18 Mart konuşması sırasında Çanakkale’ye dışarıdan getirilenlerce yuhalandı.

Aralıksız ‘ıslık’lara, yuhalamalara ve tekbirlere rağmen konuşmasına devam eden Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Herkes Çanakkale’yi, özellikle Gelibolu Yarımadasını, Ömründe bir kez olsun görmek ister. Savaşın tüm şiddetiyle yaşandığı karşı kıyılara gelip, o havayı soluyanların, tüyleri ürperir, yürekleri titrer. Yüz binlerce şehidin kanıyla sulanmış bu topraklar, yüz binlerce ziyaretçinin gözyaşlarıyla da sulanır. Kilitbahir sırtlarında bir dörtlük selamlar gelip geçenleri; “Dur yolcu!/Bilmeden gelip bastığın bu toprak,/Bir devrin battığı yerdir./Eğil de kulak ver,/Bu sessiz yığın/Bir vatan kalbinin attığı yerdir.” der o dörtlük. Şairin dediği gibi bir kulak versek, kim bilir bu topraklar bize neler söylüyordur? Haydi, hep birlikte kulak verelim şimdi o sessizliğe Mesela; bugün Boğazın altında yatan savaş gemilerini dinleyelim, 102 yıl önce, bizi vatansız bırakmak üzere sularımıza gelen, Bugünse, deniz canlılarına yuva olmuş o gemileri, Duyuyor musunuz denizin dibinden gelen sesi.Barış diyor o ses, Barış! Boğazımızın iki yanında, dimdik duran kalelere kulak verelim, Ne diyor kaleler; “Biz yetmiyor muyuz ki aranıza yeni kaleler ördünüz?” Ne oldu size, ne zaman sizden, bizden, onlardan oldunuz. Gelibolu Yarımadası; bir varoluş mücadelesinin adı ve soyadıdır. Bu yarımada ki, bir ANA’dır. Kucağında, koynunda sakladığı; dili, dini, rengi farklı, ama öz be öz evlatları vardır. Bu yurda böyle bir ana ve bağrına bu kadar evlat artık yeter. Ağlayan anaların gözyaşları dinsin, artık yeter. Siperlere girin, Mutlaka siperleri görün, Başınızı kaldırıp sanki savaştaymışsınız gibi hissedin. Gerçekten hissederseniz, centilmenler savaşı o an gözlerinizin önünde canlanır. Bir bakarsınız, Mehmetçik yaralı Anzak askerini kucaklamış, Bir bakarsınız, düşman siperler arasında tütün, konserve takası başlamış" dedi.

‘ÇANAKKALE RUHU KADINLARA BORCUMUZU DA HATIRLATIR’

“Çanakkale ve tüm Anadolu, vatan savunması uğrunda yaşanmış pek çok insani hikâyenin harman olduğu eşsiz bir coğrafyadır” diyen Gökhan, “Bu coğrafyayı var eden de, adını Anadolu eden de, Bu toprakların isimsiz kahramanları kadınlardır. Fakat kadınların anıtları pek yoktur. Ama aziz hatıraları ve bu topraklara emekleri çoktur. Çanakkale ruhu, kadınlarımıza borcumuzu da hatırlatır. Bu ruh, otobüsteki hemşireyi şortu yüzünden tekmeleyeni utandırmalıdır. Bu ruh, minibüsteki liseliye örtüsünden dolayı saldıranı yaralamalıdır. Bu ruh, kadını dövenin yakasına yapışmalıdır. Çanakkale ruhu, Özgecanlara kıyanları, yerin dibine sokmalıdır” ifadelerine yer verdi.

GÖKHAN’DAN ‘FETÖ’ MESAJI

Sabah gerçekleşen çelenk koyma töreni sırasında ilginç bir olay yaşandı. Çanakkale’de ilk kez Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın üzeri arandı. Polisler tarafından üzeri aranan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın,  gülerek “FETÖ’cüler nelere mal oldu” dediği öğrenildi.

YUHALAYAN GRUBUN İÇİNDE AK GENÇLİK BAŞKANI VAR MI?

Öte yandan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı konuşması boyunca yuhalayan grubun içinde AK Gençlik Çanakkale Başkanı Mefail Ceylan’ın da bulunduğu ileri sürüldü. Ceylan, geçtiğimiz günlerde Fevzipaşa Mahallesi Muhtarı Hacı Ramazan Işıldak’a ‘çingene’ diyerek hitap ettiği ileri sürülmüş ve tepki almıştı.

ÖNCEKİ HABER

Tarlabaşı’da yangın: 3 çocuk hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

PEN: Ahmed Arif'in büstüne saldırı şiirimize saldırıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa