29 Mart 2017 07:43

Çavuşoğlu'dan Halkbank açıklaması: ABD'ye soracağız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın ABD'de tutuklanmasıyla ilgili konuştu. Çavuşoğlu, yarın Türkiye'ye gelecek ABD'li mevkidaşı Rex Tillerson'a bu konuyu soracaklarını söyledi.

Çavuşoğlu, Tillerson ile görüşmesinde Halkbank Genel Müdür Yardımcısının New York'ta tutuklanmasının da gündeme geleceğini söyleyerek, "Elbette gündeme getireceğiz. Kendisine bu konunun ne olduğunu da soracağız. Endişelerimizi de şu ana kadar yaşanan süreçte söylediğimiz erişimin engellenmesi konusunu da gündeme getireceğiz" diye konuştu

Çavuşoğlu, "Görevden alınan, FETÖ ile yakın olan (Savcı Preet) Bharara'nın hazırladığı iddianameden yola çıkıldığı, önceden hazır olduğu görülüyor. Hemen mahkemeye de çıkardılar. Biz süreci yakından takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

'KERKÜK'TEKİ KÜRT BAYRAĞI OYLAMASINI DOĞRU BULMUYORUZ'

Çavuşoğlu, Irak'ın Kerkük İl Meclisi'nin resmi kurumlara Kürdistan bayrağı asılması kararı için de "Biz burada bölgesel yönetimin bu yaptığı oylamayı doğru bulmuyoruz" dedi. (HABER MERKEZİ)

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Erdoğan-Şimşek programıyla Türkiye, yüksek faiz cennetinin yanı sıra uluslararası tekellere eğitimli ve ucuz işçi pazarı haline getirilecek.

Evrensel'i Takip Et