06 Nisan 2017 12:40

Yaşam alanlarını savunanların direnişi: VAR

Türkiye'nin dör bir yanındaki yaşam alanı savunucularının direnişine tanıklık eden 'VAR' belgeselinin gala gösterimi yarın.

Paylaş

Türkiye’nin pek çok yaşam alanlarına yönelik yıkımlara tanıklık etmek ve direnişçilere destek olma için 9 Temmuz 2016’da İstanbul’dan yola çıkan “Yaşam ve Dayanışma Yolcuları”nın 10 günlük yolculuğu “VAR” adıyla belgesel oldu. Hakan Tosun’un yönetmenliğini üstlendiği belgesel, Mersin, Antalya, Muğla, Manisa ve İzmir’deki yaşam alanı savunucularının direnişlerini ele alıyor. Belgeselin gala gösterimi yarın saat 19:00’da İstanbul Beyoğlu Avrupa Han Aynalı Geçit Salonunda gerçekleştirilecek.

Belgeselin tanıtımı şöyle:

Mücadeleyi bu sefer bir yolculuk üzerinden anlatıyoruz. Anadolu’daki yıkımları,tahribatları yerinde görmek, yerellerde mücadele eden insanlarla köprüler kurmak için İstanbul’dan yola çıkan aktivist gurubun 10 gün süren yolculuğunun bütün enerjisi, gerilim ve neşesini sanatın diliyle yansıttığımız belgesel “VAR” 7 Nisan 2017 tarihinde ilk gösterimini yapıyor. Biz tanıklık ettik size anlatıyoruz. Tarihe bir not daha düşmek,bugüne dair veriler sunmak, Anadolu’da sessiz sakin mücadele eden insanların sesine ses olmak için.. Gelin bir ses de siz verin.Unutmayın,biz var’ız, susmayacağız. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Polis gözaltına aldığı avukatın ayak bileğini kırdı

SONRAKİ HABER

'Allah için evet inşallah' yazısı ile propaganda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa