ATK, ‘yüzde 97 engelli’ raporunu görmezden geldi
Adalet Bakanlığına bağlı adli tıp kurumu ‘yüzde 97 engelli’ raporu olan hükümlü Celal Şeker için 'Cezaevinde kalabilir' raporu verdi.
![ATK, ‘yüzde 97 engelli’ raporunu görmezden geldi](https://staimg.evrensel.net/upload/dosya/80552.jpg)
Adalet Bakanlığına bağlı adli tıp kurumu, (ATK) cezaevinde kalmasının hayati tehlike oluşturacağı yönünde tam teşekküllü devlet hastanelerinin verdiği 10’u aşkın rapora rağmen ağır hasta hükümlü Celal Şeker için “Cezaevinde kalabilir” raporu verdi.
Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevinde tutulan Şeker, kronik böbrek yetmezliği nedeniyle 14 yıldan beri diyaliz hastası. Şeker, tutuklanmadan önce günde 4 defa Periton diyalizi, 2 günde bir defa hastanede Hemodiyaliz tedavisi görüyordu. Bunun yanında kalp kapakçığı yetmezliği, damar yollarında tıkanma, göbek fıtığı ve yüksek tansiyon rahatsızlığı olan Şeker’in, akciğerinde de kitle var.
Şeker, bir gözünü kaybederken, diğer gözü de yavaş yavaş görme yetisini kaybediyor.
İHD BAŞVURU YAPTI
Cezaevi koşullarında sağlık durumu giderek kötüleşen Şeker’e tam teşekküllü birçok hastane Şeker’e “Cezaevinde kalmasının hayatı için kesin bir tehlike oluşturulabileceği, hastalığının uzun bir süre tedavi gerektirdiği, cezaevi koşullarında hayatını yalnız idame ettiremeyeceği” yönünde rapor verdi. Şeker’in yüzde 97 oranında “Vücut fonksiyon kaybı” olduğuna dair engelli raporu da var.
Ailesi ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi, Şeker’in tedavisinin tam teşekküllü bir hastanede yapılması ve cezasının infazının ertelenmesi talebiyle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu. Savcılık, sürekli hastalık, sakatlık ve kocama halinin tespit edilmesi için ağır hasta hükümlü Şeker’i adli Tıp Kurumuna sevk etti. Raporunu hazırlayan 3. Adli Tıp İhtisas Kurulu, Şeker’in ağır sağlık sorunları olduğunu ve ameliyat geçirmesi gerektiğini kabul etmesine rağmen cezaevi koşullarında “Hayatını yalnız başına idame ettirebileceği” yönünde skandal bir rapor verdi. (Diyarbakır/DİHABER)
Evrensel'i Takip Et