BDP’ye KCK adı altında gözaltı operasyonu
BDP’ye yönelik gerçekleştirilen ve KCK adı altında yapılan operasyonlar son bulmuyor.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda polis, bugün Dicle ilçesinde önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyonlar yaptı.
Belediye binası, BDP ilçe binası ve bazı evlerde aramalar yapıldı. Aramalarda belge ve bilgisayar hard disklerine el konuldu.
Operasyonda BDP Dicle İlçe Başkanı Cemal Sert de gözaltına alındı.
Evinde arama yapılan ve hakkında gözaltı kararı bulunduğu belirtilen Dicle Belediye Başkanı BDP’li Mustafa Uyguner, il dışında bulunduğu için gözaltına alınamadı.
Polisin, Başkan Uyguner’in de aralarında olduğu 7 kişiyi aradığı bildirildi. Yaşanan gözaltılarla ilgili ilçeye giden BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt ile parti yöneticileri, yetkililerden operasyona ilişkin bilgi almaya çalıştı. (DİYARBAKIR)
Evrensel'i Takip Et