Hükümet Sözcüsü: Sözde sanatçılar yürüyüşe çağrı yapıyor
Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Adalet Yürüyüşü’nü ve destekçilerini hedef aldı.
Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Adalet Yürüyüşü’nü hedef alan Kurtulmuş, “15 Temmuz'dan sonra yurt dışına çıkmış, sözde sanatçılar bütün örgütleri bu yürüyüşe davet ediyorlar. Bu dahi CHP'nin uyanık olmasını gerektiren bir durumdur” dedi.
Kurtulmuş, Kılıçdaroğlu'nun "İstanbul'a yaklaştıkça bazı provokasyonlar olacak diye duyumlar alıyoruz. O yüzden bize katılan herkese söylüyoruz; nasıl bir provokasyon olursa olsun sadece alkışlayın” sözlerine de “Provokasyona zemin oluşturmasınlar” yorumunda bulundu.
9 Arap ülkesinin Katar'a yönelik yaptırımlarıyla ilgili Kurtulmuş, “Katar'a yönelik yaptırımlar hiçbir bağımsız devletin kabul edemeyeceği türden” değerlendirmesini yaptı.
Kıbrıs müzakerelerine ilişkin açıklama yapan Kurtulmuş, “İsviçre'de görüşmeler zaman zaman tıkanıyor, ancak müzakereler olumlu bir şekilde cereyan ediyor. Biz bu konuda güvenlik ve garantiler meselesinde diğer meseleler çözülmeden, Türkiye güvenlik ve garantiler konusunda geri adım atmayacaktır” dedi.
ALMANYA İLE GERGİNLİK
Almanya-Türkiye gerilimini de Almanya’daki seçim takvimine bağlayan Hükümet Sözcüsü, “Almanya ile gerilimler esas itibariyle Almanya'daki siyasi takvim ile ilgilidir. Alman siyasetçiler kendi iç politikalarının amacı olarak Türkiye ve Erdoğan karşıtlığını kullanmaktadırlar. Üretilen gerilimler, Almanya'daki bazı siyasetçiler tarafından üretilmiştir. Biz kendi programımız yaparız, Cumhurbaşkanımız kendi programını yapar. Biz kendi programımız ile ilgiliyiz. Sadece kendi iç siyasetlerini ilgilendiren çıkışlar yapmış olabilirler” ifadelerini kullandı.
CHP’nin adalet Yürüyüşü’nün 15 Temmuz ertesine denk geldiğini vurgulayan Kurtulmuş, “Gönlümüz arzulardı ki bu yürüyüş FETÖ'nün darbe teşebbüsüne karşı yapılmış olsaydı. 15 Temmuz'da yine milyonlaca insanla beraber terör örgütlerine karşı hep beraber yürüyebilseydik. 15 Temmuz öncesine gelmesi manidardır. İstanbul'a yaklaştıkça bir takım terör örgütlerinin provoke etmesine müsaade etmesinler. Marjinal örgütlerinin kendi siyasetlerini gerçekleştirmesine sebep olmasınlar. Darbesever görüşler de zemin bulmasın. Dikkatli bir şekilde davranmalarını istirham ediyoruz. Bu zemini hazırlamasınlar. 15 Temmuz'dan sonra yurt dışına çıkmış, sözde sanatçılar bütün örgütleri bu yürüyüşe davet ediyorlar. Bu dahi CHP'nin uyanık olmasını gerektiren bir durumdur. Biz başından itibaren yürüyüşte provokasyon olmaması için gayret sarf ediyoruz.
15 TEMMUZ’DA NÖBET BAŞLAYACAK
15 Temmuz darbe girişimini de değerlendiren Numan Kurtulmuş, “15 Temmuz bizim kinimizin ve nefretimizin, millet düşmanlarına karşı yekvücut olmasını sağlayacak bir dönüm noktasıdır. Bunun gereği yapılacak. 11-16 Temmuz haftasında Cumhurbaşkanlığı'nın kontrolünde etkinlikler düzenlenecek. İllerde valilikler, yurt dışı temsilcilikleri ile birlikte bu çerçevede anma toplantıları olacak. Meydanlarda demokrasi nöbetlerini tekrarlayacağız. Yeniden on binlerce insan sokaklarda olacağız. Türkiye'nin her yerinde nöbetleri sürdüreceğiz” açıklamasında bulundu.
Ekonomideki kötü gidişatı da değerlendiren Kurtulmuş, yine çift haneli çıkan enflasyonun tek hanelilere ineceğini ileri sürdü:
“Açıklanan rakamlar, bir günde ortaya çıkmış bir rakam değil. Enflasyon tek haneli rakamlara inecek. Bu rakam ile enflasyonun ilgisi yoktur. Bu bir iyileştirmedir.”
‘RUSYA AFRİN’LE İLGİLİ HASSASİYETİMİZİ BİLİYOR’
Türkiye'nin Suriye sınırında kalan bölgelerle ilgili Türkiye'nin dikkati devam ediyor. Afrin'de terör örgütünün varlığı, Türkiye tarafından bir ulusal güvenlik tehdidi olarak karşılandığını Rus makamları biliyor. Bu hassasiyetlerimiz tekrar kendileri ile paylaşılmıştır. Afrin'le ilgili olarak, siyaseten ne anlama geldiğini, askeri olarak ne anlama geldiğini Rus tarafının gayet iyi anladığını görüyoruz. (HABER MERKEZİ)
Evrensel'i Takip Et