30 Temmuz 2017 12:58

İstanbul’da etkili olan yağışın ardından oluşan su baskınlarının “doğal felaket” olarak algılanmasının doğru olmadığını dile getiren TMMOB Yönetim Kurulu üyesi Cemalettin Küçük, “Selin en büyük nedeni kentin betonlaştırılması ve yönetilememesidir” dedi.

TMMOB Yönetim Kurulu üyesi Cemalettin Küçük, böylesi durumda iklim değişikliğinden ziyade iklimin değişimini etkileyen nedenlerin gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

İstanbul’da ağaçların köklerinin yere tutunacak zemin bulamadığını kaydeden Küçük, dolunun yarattığı hasar dışında diğer tüm hasarların kentin yönetilememesinden kaynaklı olduğunu ifade etti. Küçük, sel oluşumunun nedeninin doğru imarın yapılamamasından ve plansız kentleşmeden kaynaklı olduğunu söyledi. Küçük, “İstanbul’un kuzeyinde orman bırakılmadı. Bunları düşündüğümüzde hava hareketleri olacaktır. Gökdelenleri dikip hava akımının önüne geçilmesi nedeniyle rüzgar rahat hareket edemediği için dar alanda kırıp geçirecek. Oysa geniş alanlarda bulunan ağaçlarda hiçbir şey olmadı. Demek ki biz kenti havanın ani değişmesine etki edecek betonlaşmayı yapmışız” dedi. (İstanbul/DİHABER)

Evrensel'i Takip Et