31 Temmuz 2017 13:23

Çocuklar Duymasın ekibinden 'Barış Köprüleri' özrü

Yeniden yayınlanmaya başlayan, 'Çocuklar Duymasın' dizisinde dekor olarak Fethullah Gülen Cemaatinin okullarının anlatıldığı, Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Dr. Toktamış Ateş ve Eser Karakaş imzalı "Barış Köprüleri; Dünyaya açılan Türk Okulları" kitabının kullanılması tepkilere neden oldu.

Kitabı fark eden bir grup izleyici, dizinin yapımcısı Birol Güven'e, yayınlandığı kanal olan Kanal D'ye ve dizi oyuncularına sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

Tepkiler üzerine dizinin yapımcısı Birol Güven, yine sosyal medya üzerinden bir açıklama ve özür yayınladı.

Kitap ile ilgili sanat yönetmenin savunmasının aldığını ileten Güven, savunma veren sanat yönetmenin kitabın içeriğini bilmediğini ve kitabı okumadığını, yalnızca dekor amaçlı kullandığını söylediğini aktardı. Güven, 'gözümüzden kaçan bu talihsizlik' olarak adlandırdığı olay nedeniyle herkesten özür diledi. Güven'in açıklaması şöyle:

"30 Temmuz 2017 tarihinde yayınlanan Çocuklar Duymasın dizisinde rafta duran bir kitap kamuoyumuzun dikkatini ve tepkisini çekmiştir. 

Söz konusu kitap ile ilgili olarak, dekor ve aksesuarlardan sorumlu sanat yönetmenimizin savunması alınmıştır.

Sanat yönetmenimiz savunmasında “Kitabı okumadığını, içeriğini bilmediğini, konusu hakkında hiç bir fikri olmadığını, tamamen aksesuar amaçlı kullandığını ve kendisinin herhangi bir kötü niyetinin olmadığını” belirtmiştir. Kitabın içeriğine haberler çıktıktan sonra vakıf olduğunu ve büyük üzüntü duyduğunu belirtmiştir.

Aynı üzüntüyü yapımcı olarak ben ve tüm Çocuklar Duymasın ekibinin yaşadığını özellikle belirtmek isterim ve hepimizin dikkatinden kaçan bu talihsizlikten ötürü tüm ekibimiz adına, başta şehit aileleri olmak üzere herkesten özür dilerim." (MEDYA SERVİSİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

İhyanın aslı

İhyanın aslı

Maraş depremlerinin ardından geçen iki yılda ne yiten on binlerce canın hesabı sorulabildi ne de kalanların bir derdine derman olundu. İki yıl sonra iktidar, ”Asrın İhyası” sloganıyla toplumu aldatmaya çalışıyor. Oysa asıl ihya ihaleler, inşaatlar, rezerv alan ilanları, teşvikler, vergi indirimleriyle, depremi gerekçe eden siyasi baskılarla geldi.

Teslim edilen konut sayısı ihtiyacın 3'te biri.

Deprem bölgesinde 'rezerv alan' kılıfıyla halkın evleri, arsaları gasbedildi.

Deprem işçiye yoksulluk, sermayeye 'fırsat' oldu.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Sezgin Tanrıkulu: "Depremin maliyetini en aza indirmek için her ay vergi veriyoruz. Nereye harcandığını bilmiyoruz"

Evrensel'i Takip Et