8 Kasım 2017 12:55

Ordu'da belediyenin Gülyalı Balıkçı Barınağı projesine tepki

Ordu Çevre Derneği yönetim kurulu üyesi Ertuğrul Gazi Gönül, Gülyalı Balıkçı Barınağı’nın kullanılabilirliğinin genişletilmesi gerekirken yapılmak istenen proje ile daraltılacağına dikkat çekti.

Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen’in basına yaptığı açıklamada Gülyalı Balıkçı Barınağı’nın doldurularak Çikolata Park’la birleştirileceğini belirtmesine tepki gösteren Gönül, “ Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın Çikolata Park ve barınak arası dolgu projesi var. Ordu Çevre Derneği ve beş balıkçı olarak dava açtık. Dava projenin tamamına değil, deniz ve barınağın doldurulmasına karşı açılmıştır. Projede “Kıyı kesimindeki denizin tahribatını önlemek amacıyla tahkimat yapılacak” denilmesine karşın barınakta dolgu yapılmak istenmektedir.” dedi.

'DAVAMIZ DEVAM EDİYOR'

Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen’in basında çıkan açıklamasına değinen Gönül, “ Belediye Başkanımız var olan kulübelerin ve kooperatif binasının yıkılacağını ve buraların doldurulacağını, havaalanından başlayarak barınak içi de dahil yaya yolu yapılacağını söylüyor. Yani barınak, özelliğini yitirecek. Burası mahkemede, 27 Kasım’da bilirkişi heyeti gelecek. Bilirkişi raporuna göre mahkeme karar verecek.” dedi.

'BARINAK MI EĞLENCE YERİ Mİ?'

Proje tamamlandığında barınak Gülyalı Belediyesi’ne devredileceğini belirten ORÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Gönül, “Gülyalı Belediyesi barınak içine lokantalar, restoranlar, kafeler olacak. Yani balıkçı barınağı, eğlence-dinlenme yeri yapılacak. Balıkçı barınağı ile böyle işletmeler iç içe nasıl olacak? Kısacası balıkçı barınağı balıkçılar dışında başkalarına rant kapısı yapılmak isteniyor.” dedi. (Ordu/EVRENSEL)
 

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Gabar petrolü sömürüsü: 1 milyon liralık üretime  6 liralık ücret

Gabar petrolü sömürüsü: 1 milyon liralık üretime 6 liralık ücret

Saray iktidarının “Milletimiz zenginleşecek” propagandasını yaptığı Gabar petrolünün arkasında ağır bir işçi sömürüsü var. Günde 12 saat çalışma, taşeronlaştırma, sendikasızlık, yoksulluk sınırının yarısı bile etmeyen ücretler… Öyle ki sadece 12.5 saatlik üretim tüm işçilerin ücretini karşılıyor, geri kalan patronların kasasına akıyor.

Şırnak’ta bir günde çıkarılan petrol, Batman’da çıkarılanın yüzde 87 fazlası.

Serbest piyasada ham petrolün varil fiyatı yaklaşık 75 dolar.

İşçiler iki günde çıkarılan petrol kadar ücret alsaydı aylık ücret 160 bin lira olurdu.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
RTÜK Başkanı “Ülkemizde olumlu olaylar olmuyormuş gibi haber servis ediliyor” deyip ‘yandık’, ‘bittik’ haberleriyle karamsarlık aşılandığını savundu, ceza tehdidinde bulundu.

Evrensel'i Takip Et