Engelli yurttaşa belediye şoföründen tokat iddiası
Diyarbakır Kayapınar'da ücretsiz kartıyla belediye otobüsüne binmek isteyen işitme engelli yurttaş, şoför tarafından darbedildiğini iddia etti.
![Engelli yurttaşa belediye şoföründen tokat iddiası](https://www.evrensel.net/upload/dosya/100962.jpg)
Diyarbakır Kayapınar'da ücretsiz kartıyla belediye otobüsüne binmek isteyen işitme engelli Adem Çelik, şoför tarafından darp edilerek otobüse alınmadığını ileri sürdü.
Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesinde dün sabah saatlerinde işe gitmek üzere Yeniyol Kavşağı durağında sabah saat 08.10 sıralarında beklerken, gelen belediye otobüsüne binen işitme engelli Adem Çelik, otobüsün şoförü tarafından darbedildiğini söyledi. Çelik, Büyükşehir Belediyesi tarafından kendisine verilen ücretsiz geçiş seyahat kartının sahte olduğunu ileri süren otobüs şoförü tarafından tartaklanarak otobüsten indirildiğini anlattı.
Şoförün kendisine iki defa tokat attığını anlatan Çelik, "Kartımı bastım. Hiçbir sorun olmadığı halde kartın sahte olduğunu söyleyince, ona kartımın sahte olmadığını söyledim. Ama sorun çıkmaması için de para vermek istedim. Şoför beni arabadan çıkarıp küfür etti. Kendisini şikâyet edeceğimi ve plakayı alıp gerekli yerlere bu durumu söyleyeceğimi söyledikten sonra yanıma gelerek bana iki defa tokat attı’’ diye konuştu.
İddiaların sorulduğu Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı'ndan yetkili, otobüsün plakasını ve olay yerini sorup, geri dönüş yapacağını bildirdi. Bir süre sonra arayan yetkili, iddia sahibi şikayetçi olmayana kadar herhangi bir işlem yapamayacaklarını söyledi. (Diyarbakır/MA)
Evrensel'i Takip Et