Ankara’da sosyal medya operasyonu: 2 EMEP, 6 FKF üyesi gözaltında
Ankara'da sabah saatlerinde gerçekleşen ev baskınlarında 2 Emek Partisi üyesi, 6 FKF üyesi gözaltına alındı.
![Ankara’da sosyal medya operasyonu: 2 EMEP, 6 FKF üyesi gözaltında](https://www.evrensel.net/upload/dosya/106946.jpg)
Ankara güne ev baskını ve gözaltılarla başladı. Aralarında EMEP ve FKF üyelerinin de olduğu 11 kişi gözaltına alındı.
Emek Partisi (EMEP) Ankara İl Yöneticisi Rüstem Kahraman ve Yenimahalle İlçe Yöneticisi Özlem Boyraz Özel, sabah saatlerinde evleri basılarak gözaltına alındı.
Aralarında Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) MYK üyesi Deniz Aydın'ın da bulunduğu 6 FKF üyesi de polis baskınıyla gözlatına alındı.
Gözaltıların gerekçesinin "sosyal medya üzerinden terör propagandası yapmak" olduğu öğrenildi.
Gözaltı kararı verilen 13 kişiden, biri Hatay'da olmak üzere 11 kişi gözaltına alındı.
Emek Partisi Ankara İl Başkanı Fikret Aslan, il ve ilçe yöneticilerinin hiçbir gerekçe gösterilmeden ev baskınıyla gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Kahraman ve Boyraz’ın ikameti ve işi belli olan insanlar olduğunu dile getiren Aslan, bunun keyfi bir uygulama olduğunu ifade ederek, bir an önce serbest bırakılmalarını istedi.
GÖZALTILARA KARŞI DÜZENLENEN EYLEME MÜDAHALE
Ev baskınları ile gerçekleştirilen gözaltılara karşı Emek Partisi Yenimahalle İlçe Örgütü’nün çağrısıyla Batıkent Metro Durağı'nda eylem düzenlendi. Eyleme Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Batıkent Şubesi, Halkevleri, Batıkent Mahalle Meclisleri, CHP Yenimahalle İlçe Örgütü üyeleri de katıldı.
“Faşizme karşı omuz omuza”, “Rüstem yoldaş onurumuzdur”, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları atılan eyleme polis engel olmak istedi. Polisin OHAL'i gerekçe göstererek müdahale etmesi ve pankartı yırtması sonucu bir süre itiş kakış yaşandı. Ancak polis basın açıklamasına engel olamadı.
Açıklamayı okuyan Murat Erdoğan, “Savaş politikaları ve OHAL’e karşı örgütümüzce hazırlanan metinleri sosyal medyada paylaşan yöneticilerimiz Rüstem Kahraman ve Özlem Boyraz Özel bugün sabah erken saatlerde evleri basılarak gözaltına alındı. Yöneticilerimizin terör örgütü propagandası yaptığı ileri sürüldü. Suçlamanın aksine yöneticilerimiz, savaşa ve ölümlere karşı çıkmış, barışı savunmuşlardır. Geçmişten günümüze işçi sınıfının yanında oldukları paylaşımlara devam etmiş ve sırf bu yüzden OHAL kılıfı kullanılarak haksızca gözaltına alınmışlardır. Üyelerimiz Rüstem Kahraman ve Özlem Boyraz Özel derhal serbest bırakılmalıdır. Bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et