10 Temmuz 2018 13:10

Turgay Olcayto: Gazetenin her şeyini bitirdiler sonunda

TGC Genel Başkanı Turgay Olcayto, BYEGM'nin kapatılmasını ve Basın İlan Kurumunun Cumhurbaşkanına bağlanmasını değerlendirdi.

Fotoğraf: TGC

Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için yayımlanan 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) kapatıldı. Gazetecilerin basın kartını edindiği kurum olan BYEGM'nin yetkileri, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına devredildi. Öte yandan Basın İlan Kurumu da Cumhurbaşkanına bağlandı.

Değişiklikleri değerlendiren Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Genel Başkanı Turgay Olcayto, düzenlemelerin tek adam sistemi uygulamaları olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Eskiden, Genelkurmay Başkanlığı ya da askeri konulardaki Milli Güvenlik Kurulundan sonra karar alırken şimdi Cumhurbaşkanı karar alıyor ve bunlar bana göre çok daha önemli şeyler.

Zaten Basın Yayın Genel Müdürlüğünün de çok fazla bir etkisi yok. Basın Kartları Komisyonunun dörtte üçü kendilerine yakın olan arkadaşlardan oluşuyordu. Dava açtık o konuda düzeltilsin diye ama yönetmelik düzeltilmedi. Bir dönem hiç katılmadık, dava hâlâ sürüyor. Basın Kartları Komisyonu’na bu  dönem katılalım dedik, ilk toplantıya arkadaşlar katıldı, belli ki bundan sonrada bir daha toplanılmayacak. Gazetenin her şeyini bitirdiler sonunda. Yani belki o kart yerine, ‘Cumhurbaşkanlığına giriş’, ‘Başbakanlığa giriş’ kartları daha geçerli olacak.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yargıtay'dan yeni Muhsin Yazıcıoğlu kararı

SONRAKİ HABER

TEM Seyrantepe-Hasdal yönünde trafik kazası: 4 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa