25 Temmuz 2018 17:46
/
Güncelleme: 16:50

Selahattin Demirtaş’a hakaret davası yeniden görülecek

Selahattin Demirtaş hakkında yaptığı paylaşım nedeniyle hapis ve fidan dikme cezasına çarptırılan Dilek Bozkurt Özgenç'in davası yeniden görülecek.

Selahattin Demirtaş’a hakaret davası yeniden görülecek

Fotoğraf: HDP

Antalya’da, sosyal medyadan HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında yaptığı paylaşım nedeniyle 1 yıl 3 ay hapis ve 200 fidan dikip, 6 ay bakımını yapmakla cezalandırılan Dilek Bozkurt Özgenç’in cezasının iptaline ve davanın yeniden görülmesine karar verildi.

Antalya’da yayınlanan bir derginin imtiyaz sahibi Dilek Bozkurt Özgenç, sosyal medya hesabından Selahattin Demirtaş ile ilgili paylaşımda ‘Karadeniz’e girmek zordur. Adama silahla dans ettirirler’ yorumunu yazdı.

Demirtaş’ın avukatları, Dilek Bozkurt Özgenç hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu sonrası Özgenç hakkında dava açıldı. Antalya 16’ncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada Özgenç’e, paylaşımı nedeniyle ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama’ suçundan 1 yıl 6 ay hapis, ‘hakaret’ten de 200 fidan dikip, 6 ay boyunca bakımını yapma cezası verildi. Mahkeme heyeti, Özgenç’e verdiği 1 yıl 6 ay hapis cezasını iyi hal gerekçesiyle 1 yıl 3 aya indirip hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Davanın ardından avukat cezaya itiraz ederek, kararın iptalini istedi. Yetişgin’in itirazı kabul edilerek Antalya 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava yeniden görüldü. Savcılık mütalaasında Özgenç’in paylaşımının suç unsuru oluşturmağını savundu. Mahkeme kararın iptaline karar vererek yeniden görülmesi için dosyayı Antalya 16’ncı Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Çocukları öğüten çark

Çocukları öğüten çark

Yoksulluğun pençesindeki ailelerin çocukları tüm dünyada acımasızca emek piyasasına çekilirken, Türkiye kapitalizmi bu konuda en önde koşuyor. Çarklar köle koşullarında dönsün diye devlet gücünü seferber etmekten geri durmayan iktidar, milyon milyon işçileştirdiği çocukların da uzun ve ağır çalıştırılmasına, onlarcasının ölüme sürüklenmesine göz yumuyor.

2.3 milyon çocuk MESEM kapsamında günde 8-10 saat çalışıp ustalık belgesi aldı

15-17 yaş grubundaki neredeyse her 4 çocuktan biri çalışma hayatında

71 çocuk 2024'te çalışırken hayatını kaybetti

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
16 Şubat 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et