7 Eylül 2012 10:09

ARALARINDA Atılım Gazetesi Yayın Koordinatörü Sedat Şenoğlu, Atılım Gazetesi Yazarları Bayram Namaz, Arif Çelebi, Özgür Radyo Eski Yayın Koordinatörü Füsun Erdoğan’ın da bulunduğu 10’u tutuklu 24 kişinin 2006’dan bu yana yargılandığı dava İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanıklar, avukatları ve aileleri katıldı. CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Ercan İpekçi de duruşmayı izledi. Tek tek söz alarak savunmalarını yapan tutuklu sanıklar, polis tarafından kurulan komplolarla 6 yıldır tutuklu olduklarını, tutukluluk sürelerinin artık infaza dönüştüğünü belirterek, tahliyelerini talep etti. İddianamede kendileriyle ilgili iddiaların çelişkili olduğunu belirten sanıklar, tamamen polis komplosuyla karşı karşıya olduklarını söyledi.

DURUŞMADA SEDAT SELİM AY TEPKİSİ

Sedat Selim Ay’ın İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdür Yardımcısı olarak atanmasına tepki gösteren sanıklar, savunmalarında o dönem Ay’ın içinde bulunduğu TİM grubu tarafından işkencelere maruz kaldıklarını, hatta bu işkenceler nedeniyle Ay hakkında dava açtıklarını söyledi. Bu işkencecilerin şimdi de kendilerine komplo kurduğunu belirten sanıklar, Ay’ın bu göreve getirilmesi nedeniyle şikayette bulunmak istediklerini aktardı.  Duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, Gazeteci Sedat Şenoğlu’nun tutuklu bulunduğu süre göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verirken, “kuvvetli suç şüphesi”, “delil durumu” gerekçesiyle diğer tahliye taleplerini reddederek, davayı 13 Aralık tarihine erteledi.
(MEDYA SERVİSİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Çocukları öğüten çark

Çocukları öğüten çark

Yoksulluğun pençesindeki ailelerin çocukları tüm dünyada acımasızca emek piyasasına çekilirken, Türkiye kapitalizmi bu konuda en önde koşuyor. Çarklar köle koşullarında dönsün diye devlet gücünü seferber etmekten geri durmayan iktidar, milyon milyon işçileştirdiği çocukların da uzun ve ağır çalıştırılmasına, onlarcasının ölüme sürüklenmesine göz yumuyor.

2.3 milyon çocuk MESEM kapsamında günde 8-10 saat çalışıp ustalık belgesi aldı

15-17 yaş grubundaki neredeyse her 4 çocuktan biri çalışma hayatında

71 çocuk 2024'te çalışırken hayatını kaybetti

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
16 Şubat 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et