ODTÜ rektörü öğrencilerle görüştü: Sorumluluğumuz varsa kabul ederiz
ODTÜ öğrencisi İrem Kütük'ün kamyon damperinin çarpması sonucu ölümü üzerine Psikoloji Bölümü öğrencileri Rektör’le görüştü.
Fotoğraf: Evrensel
ODTÜ'de Psikoloji Bölümü öğrencisi İrem Kütük'ün bir kamyonetin damper kapağının çarpmasıyla yaşamını yitirmesine tepkiler sürüyor. İrem Kütük'ün bölüm arkadaşları ve Psikoloji Bölüm Başkanı Canan Sümer, Rektör M. Verşan Kök'e İrem'in ölümüne sebep olan ihmaller konusunda taleplerini iletti. ODTÜ'lülerin benzer ölümleri engellemek için alınmasını istediği önlemler arasında, kazanın gerçekleştiği kaldırımların genişletilmesi, bazı yerlere yaya yolu ve taşıtları yavaşlatıcı unsurların yapılması, eski araç ve ringlerin kaldırılması, kampüsteki inşaatların, can güvenliğini sağlayacak şekilde denetlenmesi ve inşaat çalışmalarının yaz tatillerinde gerçekleştirilmesi, acil bir vakada ölüm riskini azaltmak adına kırmızı şerit ambulansı tedarik edilmesi gibi talepler yer alıyor. Ayrıca üniversite yönetiminden İrem'in ölümüne neden olan ihmallere ilişkin detaylı açıklama yapması istenildi.
REKTÖR KASİS VE KORKULUK YAPACAKLARINI SÖYLEDİ
ODTÜ'lü İrem'in bölüm arkadaşları ile yönetim arasında yapılan görüşmeden edinilen bilgiye göre, Rektör Verşan Kök, olayın sorumluluğuna dair net bir ifade kullanmaktan çekinerek “Sorumluluğumuz var ise bunu kabul ederiz” dedi. Üniversite içerisinde kazanın ihmallerine ilişkin soruşturma gerçekleştirileceğini söyleyen Kök, söz konusu ihmallere dair eski yönetimlerin eksiği olduğunu savundu. Kök, İrem'in yaşamını yitirdiği A4 giriş yoluna kasis ilavesi ve kaldırıma korkuluk yapacaklarını dile getirdi.
{{367089}}
ÖĞRENCİLER SORUNLARIN GİDERİLMESİNİ İSTİYOR
Görüşmeye dair konuştuğumuz Psikoloji Bölümü son sınıf öğrencileri, yollar ile ilgili sorunların giderilmesi gerektiğini belirterek, “Kıymetli olan insan yaşamıdır” dedi. Rektörlük tarafından ancak olayı sahiplenici, sorumluluk alıcı tutum alınmasının içlerini rahatlacağını söyleyen öğrenciler, rektörün kendilerini avutmasını istemediklerini, bunu kendilerinin yapabileceğini söyledi. Öğrenciler, rektörlüğün gereksiz şeylere yatırım yapmak yerine bu tarz olayların engellenmesi için yatırım yapması gerektiğini vurguladı.
Bir öğrenci, sorumluların ceza alması gerektiğini belirterek, okuldaki araçların denetiminin artması gerektiğini vurguladı. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden bir öğrenci de olayın başında Rektörlük tarafından sorumluluk alıcı bir tavrın sergilenmediğini söyleyerek, yakın zamanda Biyoloji Bölümü 3. sınıf öğrencisi Ali Baran Göğüş'ün intiharından sonra da alınan tutumun doğru olmadığını belirtti. (Ankara/EVRENSEL)