20 Ağustos 2019 12:36

Cargill işçileri direnişlerini İstanbul'a taşıdı

Bursa'da Tek Gıda-İş'e üye oldukları için işten çıkarılan Cargill işçileri, direnişlerini İstanbul’a taşıdı. Ataşehir’de bulunan Cargill Genel Merkezi önünde oturma eylemi yapan işçiler, "Asıl direnişimiz şimdi başlıyor" dedi.

İşe iade davalarını kazanmalarına rağmen işe alınmayan Cargill işçileri, 490 gündür fabrika önünde sürdürdükleri eylemi İstanbul’a taşıdı. İşçiler bugün sabah saatlerinde Ataşehir’de bulunan Cargill Genel Merkez binası önüne gelerek burada oturma eylemi başlattı.

"Çocuklar iyi yaşasın diye babalar direniyor" ve "Bizimkisi bir hak hikayesi" pankartını açan işçiler, "Bizimkisi bir hak hikayesi. Direnişimiz bundan sonra Cargill, mahkeme kararına saygı gösterene kadar İstanbul da devam edecek. Asıl direniş şimdi başlıyor" dedi. (İstanbul/MA)

Evrensel'i Takip Et