20 Ağustos 2019 15:12

Yunus Emre Devlet Hastanesinin kritik birimleri kapatıldı

Yunus Emre Devlet Hastanesinde kemoterapi, anjiyografi gibi ünitelerin de aralarında olduğu kritik bölümlerin kapatıldığı iddiası Meclis gündemine taşındı.

Yunus Emre Devlet Hastanesinin kritik birimleri kapatıldı

Fotoğraf: Sercan Küçükşahin/AA (Arşiv)

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Yunus Emre Devlet Hastanesinde aralarında kemoterapi, anjiyografi gibi ünitelerin de olduğu bazı bölümlerin kapatıldığı iddialarını Meclis gündemine taşıdı. Yunus Emre Devlet Hastanesinin birimlerinin birer birer kapatılmasıyla yaklaşık 400 bin nüfuslu Tepebaşı ilçesinin kamu sağlık hizmetinden mahrum kalacağına dikkat çeken Çakırözer, “İnsanların sağlığıyla oynuyorsunuz. Şehir hastanesine daha fazla kazandırmak için mi Yunus Emre Devlet Hastanesinin bölümlerini kapatıyorsunuz?​” tepkisini gösterdi.

"CİHAZLAR DEPODA KİLİTLİ"

Yunus Emre Devlet Hastanesinde bölümleri kapatıp, hizmetleri sınırlayarak insanların sağlıklarıyla oynandıklarına dikkat çeken Çakırözer “Sintigrafi, Radyoterapi, Pet-CD, Kemoterapi, anjiyografi ve yanık üniteleri, 12 odalı uyku laboratuvarı, KVC Anevrizma ameliyatı cihazları depoya kilitleniyor. Eskişehirliler bu kritik sağlık hizmetlerinden yararlandırılmıyor. Bu, halk sağlığının tehlikeye atılmasıdır” dedi.

Hastanenin bu bölümlerinin kapatılmasının kalp ve damar hastalarının tedavi olamaması ya da tedavi olmak için başka bölgelere gitmek zorunda bırakılması anlamına geldiğine işaret eden Çakırözer, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya  “Milyonluk yatırımlar yapılarak açılan bu bölümlerin kapatıldığı iddiaları doğru mudur? Doğru ise bu birimlerin kapatılmasının gerekçesi nedir? Yunus Emre Devlet Hastanesinde hangi bölümler kapatılmıştır? Şu anda hangi bölümler açıktır?​” sorularını yöneltti.

"TEDAVİLER GEÇİKİYOR MU?"

Yunus Emre Devlet Hastanesinde hastaların tahlil alırken yaşadığı sorunları da gündeme getiren Çakırözer, “Hastanede tahlil alamadığı için çok sayıda hastanın mağdur edildiği kamuoyuna yansımıştır. Tahlil almak için hastaneye gelen insanlar aç bırakılmasının yanı sıra doğru tahlilleri alamadığı ya da tahlillerin ertesi gün çıkmadığı, hastaların tedavilerinin geciktiği söylenmektedir. Bu iddialar doğru mudur?​” dedi. (HABER MERKEZİ)

Evrensel'i Takip Et