14 Ekim 2019 14:48
/
Güncelleme: 13:53

Tahliye edilmesi gereken hasta tutuklu serbest bırakılmıyor

6 ay önce tahliye edilmesi gerekirken hâlâ cezaevinde tutulan hasta tutuklu Çekdar Yürek’in babası Nihat Yürek, oğlunun derhal serbest bırakılmasını istiyor.

Tahliye edilmesi gereken hasta tutuklu serbest bırakılmıyor

Nihat Yürek (solda) ve Çekdar Yürek (sağda) | Fotoğraf Nihat Yürek tarafından Evrensel'e ulaştırılmıştır.

Eylem NAZLIER
İstanbul

2011’de “örgüt üyesi olma” iddiasıyla 11 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan Çekdar Yürek’in geçtiğimiz 22 Nisan’da şartlı tahliye edilmesi gerekiyordu. Ancak Yürek, hakkında hiçbir disiplin cezası olmamasına rağmen, cezaevi müdürünün mahkemeye sunduğu raporda yazdığı, “işlediği suçtan pişmanlık duymadığı ve toplumla bütünleşmeye hazır olmadığı” kanaatinden dolayı serbest bırakılmadı. Yürek’in annesi Aynılmet Yürek ise, durumu protesto etmek için 19 Eylül’den bu yana Tekirdağ Adliyesi önünde oturma eylemi gerçekleştiriyor.

‘OĞLUM İÇİN ADALET İSTİYORUM’

Yürek'in annesi Aynılmet Yürek,  yaşadıklarını şu sözlerle aktardı: “Oğlumun cezası bitti ama bırakmıyorlar. Batman’dan oğlum için Tekirdağ’a geldim, kız kardeşimin yanında kalıyorum. Bir aydır buradayım, adliyenin önünde oğlum için adalet arıyorum. Çok zor durumdayım. Oğlumu bıraksınlar, oğlum hastadır. 47 yaşındayım, bende perişan oldum. Adalet istiyorum. Anneyim, bir anne evladı için yaşar.”

‘TAHLİYE EDİLMESİNİ İSTİYORUZ’

Oğlunun tahliye edilmemesine tepki gösteren baba Nihat Yürek, “Benim oğlum dokuz yıldır cezaevinde. Cezası 22 Nisan’da bitti, 6 aydır cezaevinde alıkonuluyor. 22 Nisan’da cezaevi kapısına gittik, oğlumuza kavuşmak için. Bize ‘bırakmıyoruz’ dediler. Cezaevinde alıkonulmasının gerekçesini ise ‘pişmanlık duymadığını’ olarak söylediler. Oğlum cezaevine girdiğinde 16 yaşındaydı. Bizim çocuğumuz hastadır. Sarılık hastası ve orada tedavisi yapılamıyor. Tek istediğimiz çocuğumuzun sesini duyurmak. Tahliye edilmesini istiyoruz” dedi.

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yoksulluk sınırı kırmızı çizgi

Yoksulluk sınırı kırmızı çizgi

600 bin işçiyi kapsayan kamu toplu sözleşmesi görüşmeleri dün başladı. Ek iş yapmadan geçinemez hale gelen işçilerin temel talebi yoksulluk sınırının üzerinde ücret. Kamuda 4 ayrı kuşaktan savunma sanayi işçilerinin aktardığı deneyimler de taleplerin ancak birlik olup, mücadeleyi göze alınca kazanılabildiğini gösteriyor.

Ücretler yoksulluk sınırının üzerine çıkarılsın

Vergi kesintileri yüzde 15’le sınırlı tutulsun

İkramiye ve ek ödemeler vergi kesintisi dışında bırakılsın

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Mardin’de kayyım 3 ayda 301 işçiyi işten attı.

Evrensel'i Takip Et