30 Ekim 2019 15:24

Gazeteci Abdullah Kaya hakkında tahliye kararı

Diyadin'de 2017 yılında tutuklanan KHK ile kapatılan DİHA muhabiri Abdullah Kaya tahliye edildi. 

Fotoğraf: MA

Paylaş

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde "örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" iddiasıyla 24 Aralık 2017 tarihinde tutuklanan gazeteci Abdullah Kaya tahliye edildi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Kaya, hakkında aynı iddiayla açılan başka bir dava sonucunda verilen 4 yıl 2 hapis cezasının Bölge İstinaf Mahkemesi tarafından onaylanması ardından tedavi için gittiği Diyadin Devlet Hastanesi'nde gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

Kaya, 22 aydır Rize Kalkandere L Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunuyordu. Kaya, Yargı Reformu’yla birlikte yasal değişiklikler ardından avukatının 28 Ekim'de yaptığı itiraz başvurusunun kabul edilmesi üzerine tahliye edildi. 

Ağrı Dağı'nda 3 Eylül 2014’te düzenlenen ve dönemin Ağrı Valisi Musa Işın tarafından izin verilen Barış ve Doğa Festivali'nde, PKK bayrakları ve posterlerinin bulunduğu gösteride çekim yaptığı gerekçesiyle "Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüte bilerek isteyerek yardım etmek" suçlamasıyla hakkında dava açılan Kaya, yarın (31 Ekim) bir kez daha  Ağrı 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. (Ağrı/MA)

ÖNCEKİ HABER

Şili’de 8 bakanın istifası halkın taleplerini karşılamadı: Protestolar sürüyor

SONRAKİ HABER

Ataşehir Belediyesinde ücretleri düzenli ödenmeyen işçiler iş bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa