11 Kasım 2019 13:39

Cezaevleri reçete bedellerini 7 aydır ödemiyor

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Başkanı Nurten Saydan: Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü yaklaşık 7 aydır reçete bedellerini ödemiyor.

Cezaevleri reçete bedellerini 7 aydır ödemiyor

Fotoğraf: MA

Cezainfaz kurumlarında bulunan hükümlü ve tutukluların ilaç ihtiyaçlarını karşılayan eczacıların ödemelerini alamadıkları için hizmet veremez duruma geldiğini dile getiren Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Başkanı Nurten Saydan, “Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü yaklaşık 7 aydır reçete bedellerini ödemiyor” dedi.

Saydan, “Adalet Bakanlığı Kapsamındaki Kişilerin Türk Eczacıları Birliği Üyesi Eczanelerden İlaç Teminine İlişkin Protokolde, Kuruma teslim edilen fatura eki reçetelerin tamamı incelenerek, fatura teslim tarihinden itibaren en geç 20 işgünü içinde ödenir deniyor. Ancak, geçtiğimiz nisan ayı da dahil olmak üzere 7 aydır kurumun ödeneği olmadığı için reçete bedelleri ödenmedi. Kurum ödenek onayı çıkmadı diyor. Kurum tarafından ödemelerin önümüzdeki ocak 2020'ye bile kalabileceği söylendi” dedi.

"NOTERDEN İHTAR ÇEKTİK"

Kurumun, reçete bedellerinin ödenmesinin Ocak 2020'ye kalacağını söylediğini belirten Saydan, "Bu ilaçları temin eden eczacılar ciddi ekonomik hak kaybına ve mağduriyete uğruyorlar. Konuyla ilgili noterden ihtar da çektik” dedi ve şöyle devam etti: “Eczacıların son yıllardaki en büyük sorunlarının başında eczane ekonomilerinin geldiği bilinmektedir. Artan masraflar karşısında eczane ekonomilerinin iyileştirilmesi adına kamu tarafından olumlu gelişmeler olması beklenirken, sektörün en büyük alıcısı konumundaki devlet kurumlarında yaşanan ödeme gecikmeleri meslektaşlarımızı ekonomik anlamda daha büyük zorlukların içine itmektedir. TEİS olarak, eczane eczacılarının kamu ödeneklerinin gecikmesi nedeniyle karşı karşıya kaldıkları bu sorunların daha büyük mağduriyetler doğurmaması adına ivedilikle çözülmesi gerekmektedir. 7 aydır geciken reçete bedellerinin bir an önce gönderilmesini talep ediyoruz.” (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Gabar petrolü sömürüsü: 1 milyon liralık üretime  6 liralık ücret

Gabar petrolü sömürüsü: 1 milyon liralık üretime 6 liralık ücret

Saray iktidarının “Milletimiz zenginleşecek” propagandasını yaptığı Gabar petrolünün arkasında ağır bir işçi sömürüsü var. Günde 12 saat çalışma, taşeronlaştırma, sendikasızlık, yoksulluk sınırının yarısı bile etmeyen ücretler… Öyle ki sadece 12.5 saatlik üretim tüm işçilerin ücretini karşılıyor, geri kalan patronların kasasına akıyor.

Şırnak’ta bir günde çıkarılan petrol, Batman’da çıkarılanın yüzde 87 fazlası.

Serbest piyasada ham petrolün varil fiyatı yaklaşık 75 dolar.

İşçiler iki günde çıkarılan petrol kadar ücret alsaydı aylık ücret 160 bin lira olurdu.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
RTÜK Başkanı “Ülkemizde olumlu olaylar olmuyormuş gibi haber servis ediliyor” deyip ‘yandık’, ‘bittik’ haberleriyle karamsarlık aşılandığını savundu, ceza tehdidinde bulundu.

Evrensel'i Takip Et