06 Şubat 2020 17:09

Avukatların adliyelerdeki çay eylemi sürüyor

İstanbul Barosuna bağlı avukatlar, adliyelerde çayın yüksek fiyata satılmasından dolayı başlattıkları eylemi bugün de sürdürdü.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Adliyelerde çayın yüksek fiyata satılmasından dolayı avukatların, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde yaptığı eylem sürüyor. İstanbul Adalet Sarayı'nın kafeteryası önünde bugün çeşitli avukat gruplarına üye avukatlar çayların yüksek fiyata satıldığını belirterek, alkışlı eylem yaptı. 

Avukatlar, çayın 4 liradan, kahvenin 7 liradan satılmasını protesto ettiklerini belirtti.

Avukatlar adına basın açıklamasını okuyan Avukat Yıldız İmrek, ''İstanbul adliyelerinde avukat, hakim-savcı ve adliye personeline uygulanan fiyat eşitsizliğini protesto amacıyla İstanbul Barosunun aldığı boykot kararını destekliyoruz. Adliyeler; her gün daha fazla, halka ve yargı mekanizmasında halkın temsilcisi durumundaki avukatlara yabancılaştırılan mekanlar haline geliyor" dedi. İmrek, " Büyük bir çoğunluğu yoksulluk sınırında yaşayan meslektaşlarımız, stajyer avukatlar ve adalet aramaya gelen herkes için bu fiyatlar hayli zorlayıcıdır'' diye konuştu.

İstanbul Barosunun adliye kafeteryalarındaki fahiş fiyatlar nedeniyle boykot kararı alması üzerine avukatlar, önceki gün de ücretsiz çay dağıtarak eylem yapmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Novares işçilerinden VİP Tekstil işçilerine destek mesajı

SONRAKİ HABER

Avcılar Evrim Atölyesinde virüsler, salgınlar ve komplo teorileri tartışıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa