Evrensel için yeni bir dönem
Reklamları Kapat
18 Şubat 2020 15:08

Hukuk öğrencisi Öykü A.'ya cinsel saldırıda bulunan Avukat M.K gözaltına alındı

Hukuk fakültesi öğrencisi Öykü A.'ya cinsel saldırıda bulunduğu belirtilen İstanbul Barosuna kayıtlı Avukat Muhittin K. gözaltına alındı.

Hukuk öğrencisi Öykü A.'ya cinsel saldırıda bulunan Avukat M.K gözaltına alındı

Arşiv | Fotoğraf: Evrensel

Çok sayıda avukat ve stajyer avukata fiziksel ve cinsel şiddet uyguladığı ve bu nedenle hakkında açılmış pek çok baro şikayet dosyası olduğu ortaya çıkan İstanbul Barosu'na kayıtlı Muhittin K. gözaltına alındı.

Hukuk fakültesi öğrencisi Öykü A.'nın bir dönem yanında çalıştığı İstanbul Barosuna kayıtlı Avukat Muhittin K.'nin cinsel saldırısına uğradığını sosyal medyada duyurmasının ardından başka kadın avukatlar da M.K.'nin tacizine maruz kaldıklarını ya da buna şahit olduklarını dile getirmişti. "Ölmek istemiyorum, lütfen sesimi herkese duyurun" çağrısı yapan 23 yaşındaki Öykü A. kendisiyle iletişime geçen kadın avukatlarla dün (17 Şubat) adliyeye giderek suç duyurusunda bulunmuştu.

Avukat Muhittin K.'nin eski eşine şiddet uyguladığı, bu nedenle hakkında uzaklaştırma kararı verildiği de ortaya çıkmıştı. (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Padişah yetkisi

Padişah yetkisi

Devlet Denetleme Kuruluna verilen sınırsız kayyım yetkisiyle Cumhurbaşkanı, bir talimat vererek kamu kuruluşlarından belediyelere, sendikalardan meslek odalarına ve barolara kadar tüm kurumların yönetimlerini, yargı kararına gerek olmadan görevden alabilecek. Prof. Dr. Metin Günday “Bu bir kayyım yetkisi. Anayasa’ya aykırı” dedi.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Kara Harp Okulu mezuniyet törenindeki kılıçlı yemin nedeniyle 5 teğmen ordudan ihraç edildi.

Evrensel'i Takip Et