Aylardır eylemlerle gündeme gelen İran’da seçim günü
İran’da halk 11. dönem parlamento seçimleri için sandık başına gidiyor. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de İran İçişleri Bakanlığında oyunu kullandı.
İLGİLİ HABERLER
İran'da halk sandık başına gidiyor
Geçtiğimiz aylarda akaryakıt zamlarına karşı gerçekleştirilen eylemlerle gündeme gelen ve hükümete istifa çağrılarının yükseldiği İran’da halk yeni parlamento için sandık başına gidiyor. Akşam saat 17.30’a kadar devam edecek oy kullanma sürecinde seçim listelerinde yaklaşık 58 milyon seçmen bulunuyor.
İran Parlamentosunda 290 sandalyenin sahiplerinin belirleneceği seçimde, genel olarak halkın değişim için beklentisinin düşük olması sebebiyle katılım az olacağı öngörülüyor. İran halkı 11’inci parlamento seçimlerinin yanı sıra Uzman Meclisi için de oy kullanıyor. Tahran başta olmak üzere oy kullanılacak ve milletvekili seçilecek diğer eyaletler arasında Elburz, İlam, Kum ve Kohgiluye-Buyer Ahmed eyaletleri de bulunuyor. (DHA)
Evrensel'i Takip Et