31 Mart 2020 16:11

TGS: Reytingi değil sağlığı koruyun

Türkiye Gazeteciler Sendikası, "Reyting uğruna, reklam geliri uğruna kimsenin gazetecileri tehlikeye atma hakkı yok” açıklaması yaptı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) hemen her gün koronavirüs testi pozitif çıkan gazeteciler olduğunu belirterek “Reytingi değil sağlığı koruyun” diyerek bir açıklama yayınladı.

Ekranlara doktor çıkartmak için yarışan televizyon kanallarının çalışanlarını yeteri kadar düşünüp düşünmediğini soran TGS “Ailesine virüs bulaştırma riskini en aza indirmek için evine gitmeyen doktorlar televizyon kanallarında, stüdyolarda geziyor. Sunucuların, kameramanların, reji ekibinin canı yok mu” dedi.

Sendika, koronavirüsle mücadele kapsamında birçok önlem alındığını, yurttaşlardan sokağa çıkmaması istenirken çalışmak zorunda olanlara yönelik bir tedbirin ise henüz alınmadığını, hâlâ milyonlarca insanın her sabah kalkıp işe gitmek zorunda bırakıldığını ve virüsle mücadelenin işçileri kapsamadığını belirtti.

Kovid-19 salgınına karşı alınan önlemlerin yeterince kapsamadığı bir kesimin de gazeteciler olduğunu vurgulayan sendika, "Gazeteler, internet siteleri, televizyonlar kendilerince kimi tedbirler alsalar da bunun yeterli olmadığı görülüyor. Hemen her gün korona testi pozitif çıkan bir meslektaşımızın haberini alıyoruz” dedi.

"KİMSENİN GAZETECİLERİ TEHLİKEYE ATMA HAKKI YOK"

Sendika, açıklamasında “Elbette haberi halka ulaştırmak için çalışacağız, elbette uzman kişilerin fikirlerini topluma ulaştıracağız. Ancak bunu yaparken kendi sağlığımızı da düşünmek zorundayız. Reyting uğruna, reklam geliri uğruna kimsenin gazetecileri tehlikeye atma hakkı yok” diyerek taleplerini şöyle sıraladı:

“Televizyon kanalları, gazetecilerin sağlığı için tedbirlerini bir an önce en üst seviyeye çıkarmalıdır. Konuklar kanallara telekonferans araçları ile uzaktan bağlanmalı, sokak röportajlarına çıkılmamalı, medya binalarında her gün ateş ölçümü yapılmalı, fiziksel mesafe kurallarına uygun çalışılmalıdır. Ve en önemlisi dönüşümlü ücretli izin uygulamaları ivedilikle hayata geçirilmelidir. İşverenler medya çalışanlarının sağlığını korumakla yükümlüdür.” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

ABD’li General Electric işçileri solunum cihazı üretmek talebiyle protestoya başladı

SONRAKİ HABER

İnşaat işçileri, koronavirüs nedeniyle Kerbela'da mahsur kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa