14 Nisan 2020 14:53

Selçuk Mızraklı'nın tahliye talebi reddedildi

Kronik kalp hastalığı olan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin görevden alınan Eş Başkanı Selçuk Mızraklı’nın Kovid-19 salgını nedeniyle tahliye edilmesi talebi reddedildi.

Selçuk Mızraklı'nın tahliye talebi reddedildi

Fotoğraf, Selçuk Mızraklı'nın Twitter hesabından alınmıştır

Kayseri 2 No’lu T Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan ve kronik kalp hastalığı olan Selçuk Mızraklı’nın koronavirüs nedeniyle tahliye edilmesi talebi reddedildi.

Görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Bakanı Selçuk Mızraklı’ya, "terör örgütü üyesi olduğu" suçlamasıyla Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 9 yıl 4 ay 15 gün ceza verildi. 176 gündür tutuklu bulunan Mızraklı’nın avukatı Muhsin Bilal, müvekkilinin tahliyesi için Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesine başvurdu.

Bilal, dilekçesinde, cezaevlerine de sıçrayan koronavirüsün kronik kalp hastalığı bulunan müvekkili için hayati risk oluşturduğunu belirterek, Mızraklı’nın tahliye edilmesini istedi.

MAHKEME TALEBİ REDDETTİ

Talebi değerlendiren Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi, verdikleri 9 yıl 4 ay 15 günlük cezayla dosyadan el çektiklerini ve dosyanın kanun yolu aşamasında olduğu için bu yöndeki taleplerin üst mahkemelere yapılması gerektiğine işaret etti.

Ancak yine de talebi değerlendiren mahkeme, Mızraklı’ya verilen ceza hükümleri gereğince özel tutuklama sebebinin varlığına dikkat çekerek, CMK 109/3 maddesinde sayılan adli kontrol tedbirlerinin hiçbirinin devam eden dava sürecinin selametini sağlayamayacağını ileri sürdü.

Adli kontrol tedbirlerinin uygulama olanağının olmadığını iddia eden mahkeme, “Atılı suçun nitelikleri itibariyle kesinleşmiş hükümle sübut bulması halinde kişi ve toplum için yaratılmış olacak tehlikenin büyüklüğüne göre kamu düzeninin korunması, suçla mücadelede gözetildiğinde verilecek tutukluluk halinin devam kararının ölçülü olacağı anlaşılmakla…” dedi.

Mahkeme, sağlık gerekçesinin tek başına tahliye gerekçesi olmayacağını savunarak tahliye talebini reddetti. (Diyarbakır/MA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Kadın işçiler devlere karşı

Kadın işçiler devlere karşı

Chinatool grevi, ücretleri eriten Şimşek programının arkasında dizilenleri gözler önüne seriyor: Programın uygulayıcısı iktidar, programdan güç alıp %25 zam dayatan Chinatool ile Şimşek’in kapısını aşındırdığı Chinatool’un ortağı uluslararası finans tekeli HSBC... Küçük parçaların üretimi için küçük elleri kullanılan kadın işçiler, bu dev ittifaka sendikalarıyla kafa tutuyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
İmamoğlu’ndan belediye operasyonlarına tepki: Sandık gelecek, bir kişi gidecek, her şey değişecek.

Evrensel'i Takip Et