12 Mayıs 2020 10:21

Halkevi Antalya Şubesi su zammını protesto etti

Halkevi Antalya Şubesi, su faturalarına gelen zammın geri çekilmesini istedi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Halkevi Antalya Şubesi, kentte su faturalarına yapılan zammın geri çekilmesini istedi.

Halkevi Antalya Şubesi, yüksek su faturalarını protesto etmek amacıyla yazılı açıklama yaptı. Sosyal medya üzerinden yurttaşların su faturalarının yüksek geldiğine dair paylaşımlar yaptığına değinilen açıklamada, bu paylaşımlar üzerine Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) Genel Müdürü İbrahim Kurt'un "Suya zam veya kademe artışı yapılmadığını" açıklaması yaptığı belirtildi.

Kurt'un yaptığı açıklamada, videolu ve görsellerle yurttaşların doğal olarak koronavirüs günlerinde daha çok su tükettiğini kullanarak, algı yaratıp, suya zam yapılmadığına kamuoyunu ikna etmeye çalıştığı belirtildi.

Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı:

"Oysa ASAT’ın kendi internet sitesinde yer alan tablo suya her ay parça parça zam yapıldığını ortaya koymaktadır. Yılbaşında 3,62TL olan 1 m3 su fiyatı, Mayıs ayı itibari ile 3,76 TL olmuştur. Suya yüzde 3.86 oranında zam yapılmış, 1 m3 fiyatı 14 kuruş artmıştır. İşyerleri için artış yüzde 4 olmuştur. Birleşik olarak beş aylık bu zamlar daha da fazla tutmaktadır. Ama ASAT genel müdürü ısrarla zam yapmadığını savunmaktadır. Kamuoyunu yanılmaktadır. Hatırlayalım, aynı ASAT Genel Müdürü, geçen yıl Ekim ayında suya yüzde 20 zam yapmış ve kamuoyunda eleştiri almıştı. O zaman da suya yüzde 20 zam ile beraber atık su bedeline de yapılan artış kamuoyundan saklanmış hiçbir açıklama yapılmamıştı. Metreküp başına yüzde 35 oranında alınan atık su bedeli yüzde 40’a çıkarılmıştı. Yurttaşlarımız faturayı görünce bu artışın farkına varmıştı. Su zamları geri çekilmeli. ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt istifa etmelidir." (Antalya/MA)

ÖNCEKİ HABER

Avrupalı patronlar AB’den daha fazla para istiyor

SONRAKİ HABER

Basın İlan Kurumundan Evrensel'e ilan kesme cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa