08 Haziran 2020 10:56

Rusya: Mısır'ın Libya için sunduğu barış girişimi ana forum olmalı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, "Mısır'ın Libya için sunduğu barış girişimi, ülkenin geleceğine karar verilecek ana forum olmalı" açıklaması yaptı.

Fotoğraf: Abdul-Jawad Elhusuni/Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Paylaş

Libya’daki iç savaş konusunda Mısır tarafından sunulan ateşkes planına Rusya’dan destek geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Mısır’ın Libya için sunduğu barış girişimi, ülkenin geleceğine karar verilecek ana forum olmalı” denildi. Rusya Dışişleri, Mısır’ın önerilerini ‘kapsamlı’ bulduklarını ve Libya’da savaşan taraflar arasında yürütülecek müzakerelerin temelini oluşturabileceğini belirtti.

Libya’da Birleşik Arap Emirlikleri ile birlikte General Halife Hafter’i destekleyen ülkelerden olan Mısır, cumartesi günü iç savaşın durmasını ve siyasi çözüm sağlanmasını öngören bir ateşkes girişimi başlattıklarını açıklamıştı. Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi, “Libya ile ilgili girişim, çatışmalara son vermeye yönelik olup yabancı militanların tahliyesi ve grupların silahsızlandırılması gibi koşullar içeriyor” demişti.

Sisi’nin planının, Libya’da üç bölgenin Başkanlık Konseyi’nde eşit olarak temsil edilmesi, Libya devlet kurumlarının birleştirilmesi ve anayasa beyannamesinin kabulü gibi maddeleri de öngördüğü belirtilmişti. (DIŞ HABERLER)

​{{406538}}

 

ÖNCEKİ HABER

İngiltere'de çok sayıda yaşlı evlerinde tek başına koronavirüsten yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

AKP için söylenen ‘Ne yapsınlar’lar ‘Bu kadar da olmaz’a dönüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa