11 Haziran 2020 13:28

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay’dan EMEP’e ziyaret

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay ve HDP il yönetimi, Emek Partisi İzmir İl Örgütünü ziyaret ederek “Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü”ne destek çağrısında bulundu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, HDP İzmir İş Eş Başkanı Kadir Badur ve beraberindeki heyet, Emek Partisi İzmir İl Örgütünü ziyaret etti. HDP’nin düzenleyeceği “Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü”ne ilişkin gerçekleşen ziyarette asgari müşterekte birleşebilmenin ve ortak mücadelenin önemi vurguandı.

Ziyarette konuşan Serpil Kemalbay, pandemi sürecinde işsizliğin arttığını; doğa talanının, şirketlerin tahakkümünün, köylüye ve yerel halklara rağmen gaddarca sürdüğünü dile getirerek, “Bursa’dan Manisa’ya, Dersim’den Hasankeyf’e kadar hak, hukuk, adalet tanımayan, kutuplaştırma politikası ile buraya kadar geldiler. Bu tablonun sonucu olarak da giderek eriyorlar aslında, anketler bunu gösteriyor. O yüzden her türlü yola başvurmayı göze almış durumdalar” dedi.

Hükümetin özellikle yan yana duran kesimleri birbirlerine karşı kışkırtan hamleler yaptığını söyleyen Kemalbay, “Hiçbir iktidar, karşısında örgütlü ve yönetmeye aday bir güç çıkmazsa kendiliğinden gitmez. Mücadelenin ortaklaşması konusunda önemli bir mesafe kat ettik ama yeterli değil. Sadece geriletmek yeterli değil, yenmemiz gerekiyor AKP’yi” diye konuştu.

"BİRLEŞTİRİCİ BİR TUTUM ALMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Toplumsal muhalefeti birleştirici bir tutum almaya çalıştıklarını ifade eden Kemalbay, “Vekilliklerin düşürülmesi de kayyumlar da darbedir. Yürüyüşümüz sadece vekilliklerin düşürülmesi ile ilgili değil. Dostlarımızın da yanımızda olmasını istiyoruz. Bununla ilgili çok güzel geri bildirimler de alıyoruz. Bu çerçevede işçilerin, emekçilerin sesi olduğunu bildiğimiz, siyasi hayatımızda önemli bir yeri olan EMEP’i de yanımızda görmek istiyoruz” dedi.

Ziyarette konuşan HDP İl Eş Başkanı Kadir Badur da, yürüyüşe Ege’den katılacak olanların Pazar günü 18.00’de Konak’ta yapılacak basın açıklamasının ardından Edirne’ye hareket edeceği bilgisini verdi. Badur, bilgilendirme ve görüş alışverişinde bulunmak üzere kitle örgütleri ve partileri ziyaret ettiklerini belirtti.

SALDIRILARA KARŞI ORTAK MÜCADELE

AKP iktidarının pandemi koşullarını da fırsat bilerek baskı ve saldırılarını her alanda arttırarak sürdürdüğüne dikkat çeken Emek Partisi İzmir İl Başkanı Emine Uyar ise “Meclis açıldıktan sonra ilk görüşülen mesele bekçilerin yetkileri oldu. Ardından siyasi bir darbe ile vekillikler düşürüldü. Meslek örgütlerine yönelik düzenlemeler, yerel yönetimlerin yetkileri ve seçim yasası değişiklikleri sıradaki saldırılar olarak görülüyor. Gerek vekilliklerin düşürülmesi gerekse belediyelere atanan kayyumlarla milyonların iradesinin gasbı söz konusu” dedi.

Kriz ve pandemi ile birlikte iyice yoksullaşan, esnek çalışmaya tabi tutulan son bir gelişme olarak yeniden kıdem tazminatlarının gasbı gündeme getirilen işçi ve emekçilerin de hoşnutsuzluğunun giderek artığını ifade eden Uyar, “AKP, HDP’yi baskılamaya çalışarak muhalefeti bölmek, birlikte hareket etmenin önünü kesmek istiyor. Parti olarak HDP’nin başlatmış olduğu yürüyüşü önemli buluyoruz. Başarı ile geçmesini diliyoruz. Muhalefet olarak halkın sorunlarının çözümü noktasında asgari müşterekte birleşebilmeye ve geniş halk kitlelerini bu mücadelenin içerisine çekmeye çok ihtiyaç var” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)  

ÖNCEKİ HABER

İskender Bayhan: Türkiye’de vahşi kapitalizme bir de salgın tüccarlığı eklendi

SONRAKİ HABER

Çocuk istismarı failinden bilindik savunma: Akli dengemi yitirdim, hatırlamıyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa