17 Haziran 2020 14:23

"Veliler olarak sınavın ertelenmesini istiyoruz"

Ankara Mamak'tan bir öğrenci velisi vakaların artış yaşadığı günlerde gerçekleştirilecek merkezi sınavlara ilişkin düşüncelerini Evrensel'e yazdı.

"Veliler olarak sınavın ertelenmesini istiyoruz"

Fotoğraf: Pixabay

Öğrenci velisi
Ankara

Merhaba, ben iki çocuk annesiyim. Çalışmıyorum, ev hanımıyım. Büyük çocuğum bu sene sınava girecek ve salgınla birlikte gelişen durum bizi oldukça etkiledi. Senenin başında çocuğumu özel okula yazdırdık. Okullar tatil edilince haliyle özel okula gidemedi. Bu süreçte de özel okul online eğitime geçti. Ancak hiç kimse bize bu şekilde devam etmek isteyip istemediğimizi sormadı. Ve verilen eğitim çok kalitesiz olmasına rağmen hala özel okul taksitlerini ödemeye devam ediyoruz. Aileler olarak bu durum çok zorlayıcı biz zaten emekli maaşıyla geçiniyoruz. Çocuğumuz okusun diye zaten akla karayı seçiyoruz. Bu durumda olan ailelerle sürekli konuşuyoruz ne yapabiliriz diye. Ben kaç defa özel okula gidip konuştum müdürle. Diğer aileler de konuştu ama özel okul hiçbir şekilde paramızı vermiyor ve sözleşmede yer almadığını söylediğimiz halde bizi ciddiye bile almıyorlar. Madem öğretmenlere yarım ücret veriliyor bizden neden tam ücret alıyorlar?

Zaten en başından beri mecburduk çocuğumuzu özel okula göndermeye. Çocuğum ilk üç sene devlet okulundaydı ve gelip bizzat kendi öğretmeni dedi özele yazdırmamızı. Haklı da. Ne dersler verimli geçiyor ne de ders kitapları nitelikli. Öğrencilerin hiçbiri kitabın kapağını bile açmıyor. Biz de bu yüzden her ay bir sürü para yatırmak zorunda kalıyoruz özel okula ve her hafta bir sürü kitap alıyoruz. Bu eğitim masrafı koronayla birlikte çok daha fazla arttı. Bir kere bizim evimizde bilgisayar yok eski ve çalışmayan bilgisayarların parçalarını birleştirerek oğlum kendisi yaptı bilgisayarını. Biz de sırf internet yetsin diye kotasını arttırdık internetin. O da o kadar kalitesiz ki evde başka hiç kimse internete bağlanmıyor ki dersler kesilmesin, derslere sorunsuz girebilsin. Bu sefer de 11 yaşındaki diğer çocuğum derslere giremiyor çünkü girebileceği bir yer yok. Sonra ne olacak? Bu çocuklar nereden öğrenecek?

Tüm bunlar yetmiyormuş gibi bir öyle bir böyle diye diye sınav tarihlerini değiştirdiler. Zaten evde internet yok derslerden geri kalıyorum diye çocuğumun steri çok fazla. Sadece çocuğumuzu değil bizi de etkiliyor bu durum, kaç defa uçuk çıktı bu stresten. Kaldı ki vaka sayıları da giderek artıyor. Daha geçen iki saatliğine dışarı çıktı diye kaygıdan ne yapacağımı şaşırdım. Kalabalık mıydı? Maskesini taktı mı?. Orada binlerce kişi olacak. Kurallar hala belli değil. Hiç mi düşünmüyorlar bu çocukları?

Biz de veliler olarak sınavların ertelenmesini istiyoruz. Onun dışında özel okullar da ücretleri geri ödemeli. Biz kaç defa tek başımıza gittik sonuç alamadık ama ailelerle birlikte toplanıp bir şeyler yaparsak ödemek zorunda kalacaklarını düşünüyorum. Ailelerle birlikte görüşüp ne yapacağımızı konuşacağız. Her yolu da denemeye hazırız çünkü ortada bir haksızlık var. Umarız ki sonuç alırız ve bizim gibi bundan mağdur olan tüm ailelere örnek oluruz.

Evrensel'i Takip Et