23 Haziran 2020 12:50

Gazeteci Rıfat Doğan'ın yargılandığı dava 8 Aralık'a ertelendi

Çorlu tren faciasının duruşmasından görüntü paylaştığı iddiasıyla yargılanan Gazeteci Rıfat Doğan, "Bu benim gazetecilik mesleğimin bir parçası" dedi.

Fotoğraf, Rıfat Doğan'ın kişisel arşivinden alınmıştır.

Paylaş

Artı Gerçek Muhabiri Rıfat Doğan’ın, Çorlu tren faciasının ilk duruşmasında görüntü çektiği ve paylaştığı gerekçesiyle yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü. Duruşma 8 Aralık'a ertelendi. Duruşmanın ardından konuşan Rıfat Doğan, "Bu benim gazetecilik mesleğimin bir parçası. Çünkü içeride olup biteni bir gazeteci olarak kamuoyuna duyurmam gerekiyordu. Ben de bunu yaptım" dedi.

Çorlu 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Rıfat Doğan ve avukatları Deniz Özen ile Elif Sıla Aşık hazır bulundu. Duruşmada görüntü ve ses kaydı almadığını söyleyen Doğan, Twitter paylaşımı için "Nereden aldığımı hatırlamıyorum. Sosyal medyada da fotoğraflar mevcuttu. Duruşmaya ara verilmişti. Gazetecilik nedeniyle internetteki görüntüleri paylaştım. Beraatımı talep ediyorum" dedi.

Mahkeme, Özen ve Aşık'ın yaptığı tanık dinlenmesi talebini kabul ederek duruşmayı 8 Aralık’a bıraktı.

"GAZETECİLİK MESLEĞİMİN BİR PARÇASI"

Bianet’e konuşan Rıfat Doğan, gazetecilik görevini yerine getirdiğini ifade etti. Mağdur ailelerin adalet arayışını takip etmeyi sürdüreceğini belirten Doğan, şunları söyledi:

"7'si çocuk toplam 25 kişinin hayatını kaybettiği Çorlu tren katliamı davasının ilk duruşmasında salonda görüntü çektiğim iddiasıyla yargılandığım davada bugün ikinci kez hakim karşısına çıktım. Savunmamda belirttiğim gibi ben mağdur ailelerin duruşma salonuna alınmaması nedeniyle çıkan gerilimde duruşmaya ara verildiği sırada çekilen görüntüleri paylaştım. Bu benim gazetecilik mesleğimin bir parçası. Çünkü içeride olup biteni bir gazeteci olarak kamuoyuna duyurmam gerekiyordu, ben de bunu yaptım.

Ne yazık ki bu bir suçlama konusu oldu ve bu nedenle yargılanıyorum. Çorlu tren katliamı davasında mağdur ailelerin adalet arayışı ve gerçek sorumluların yargılanması için haber takibine devam edeceğim. Hem ailelere dönük hem de bize dönük acılan davalarla böylesine büyük bir toplumsal acının unutulmasına karşı bir gazeteci olarak elimden geleni yapacağım.”

NE OLMUŞTU?

Çorlu Cumhuriyet Savcılığı, Çorlu tren faciasıyla ilgili açılan davayı takip eden gazeteci Rıfat Doğan hakkında duruşma salonunda fotoğraf çektiği suçlamasıyla 30 Temmuz’da soruşturma açmıştı. Savcılık, dosya kapsamında ifade veren gazeteciye 900 TL adli para cezası ödemesi durumunda dava açılmayacağını söylemiş, Doğan ödeme teklifini reddetmişti. Doğan’ın önödemeyi reddetmesi üzerine Cumhuriyet Savcılığınca 22 Ekim’de iddianame hazırlanmıştı. İddianamede Doğan’ın Türk Ceza Kanunu (TCK) 286/1 maddesi uyarınca cezalandırılması talep edilmişti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Maaşları ödenmeyen işçiler Atlasglobal önünde eylem yaptı

SONRAKİ HABER

Çözüm yollarının adresi olan bir ÖTK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa