18 Temmuz 2020 07:14
Son Güncellenme Tarihi: 18 Temmuz 2020 14:54

HDP, Milletvekili Tuma Çelik'in tüm parti ve Meclis faaliyetlerini dondurdu

HDP Milletveklili Tuma Çelik'in hakkındaki taciz ve tecavüz iddiaları üzerine istifa etmesiyle ilgili açıklama yapan HDP, Çelik'in Merkez Disiplin Kuruluna sevk edildiğini açıkladı.

Tuma Çelik | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik'in hakkındaki taciz ve tecavüz iddiaları üzerine istifa etmesiyle ilgili yazılı açıklama yapan HDP, “Merkez Disiplin Kurulumuz konuya ilişkin çalışmasını titizlikle sürdürmektedir” diye belirtti. HDP Kadın Meclisi de "Kadına yönelik erkek şiddeti, taciz, tecavüz nereden ve kimden gelirse gelsin tavrımız nettir. Bu konuda başta kadınlar olmak üzere kimsenin şüphesi olmasın” açıklaması yaptı.

Hakların Demokratik Partisi (HDP), Mardin Milletvekili Tuma Çelik’in istifa etmesi ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Basın Bürosu tarafından paylaşılan açıklamada, Çelik’in 30 Haziran’da olayın araştırılması talebiyle partinin Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edildiği belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi: “Mardin Milletvekili Tuma Çelik hakkında TBMM’ye iletilen fezlekedeki iddialar Haziran ayının sonunda Meclis Grup Yönetimimizin gündemine gelmiştir. Yapılan incelemenin ardından konu derhal 30 Haziran tarihinde Merkez Disiplin Kurulumuza aktarılmıştır. Merkez Disiplin Kurulu, Çelik hakkında derhal soruşturma başlatmıştır. Bu işlemin başladığı andan itibaren Meclis Grup Yönetimimiz Çelik’in tüm parti ve Meclis faaliyetlerini dondurmuştur. Merkez Disiplin Kurulumuz konuya ilişkin çalışmasını titizlikle sürdürmektedir.” 

HDP KADIN MECLİSİ: TACİZ, TECAVÜZ NEREDEN GELİRSE GELSİN TAVRIMIZ NETTİR

HDP Kadın Meclisi tarafından Mardin Milletvekili Tuma Çelik hakkında TBMM’ye iletilen fezlekedeki iddialarla ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklamada “Kadına yönelik erkek şiddeti, taciz, tecavüz nereden ve kimden gelirse gelsin tavrımız nettir. Bu konuda başta kadınlar olmak üzere kimsenin şüphesi olmasın” denildi.

HDP Kadın Meclisi tarafından yapılan açıklama şöyle;

“Mardin Milletvekili Tuma Çelik hakkında TBMM’ye iletilen fezlekedeki iddialarla ilgili Kadın Meclisimiz, başta kadınlar olmak üzere kamuoyunu bilgilendirmek için açıklama yapma gereği duymuştur.

Kadın Meclisimiz, süreçten pandemi başlamadan önce haberdar olmuştur. İddialarda bahsi geçen kadınla “kadının beyanı esastır” ilkemizle yaptığımız görüşmelerimizde ısrarla sormamıza rağmen taciz veya tecavüze ilişkin herhangi bir beyanı olmamıştır. Haziran ayı sonunda Meclise gelen fezlekede ise taciz ve tecavüz iddiaları yer almıştır. Bu nedenle derhal disiplin süreci başlatılmıştır.

Kadın mücadelesi her dönem erkek egemenliği tarafından zayıflatılmaya, yıldırılmaya, baskı altına alınmaya çalışılmıştır. Ancak; bu yıldırma ve yalnızlaştırma politikası hiçbir dönem işe yaramadı, yaramayacak. Geçmişten bu yana sürekli ifade ettiğimiz gibi kadın mücadelesi her zaman ve her yerdedir. Bu mücadele dışarıda olduğu kadar kendi içimizdedir de!

Kadın Meclisi olarak; her zaman söyledik ve söylüyoruz. Kadına yönelik erkek şiddeti, taciz, tecavüz nereden ve kimden gelirse gelsin tavrımız nettir. Bu konuda başta kadınlar olmak üzere kimsenin şüphesi olmasın.

Kadın özgürleşmesine yıllarını, emeğini vermiş, bedel ödemiş kadın örgütlülüğümüze ve mücadele birikimimize, hiçbir erkeğin ve kesimin zarar vermesine asla izin vermeyeceğiz.

Biz Kadınlar, gerek içimizde gerek dışımızdaki erkek egemenliğine, örgütlü mücadelemiz ve dayanışmamızla cevap olacağız.” 

TUMA ÇELİK HAKKINDA ÇIKAN İDDİALAR ÜZERİNE İSTİFA ETTİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili Tuma Çelik, hakkında yürütülen bir soruşturma dosyasından kaynaklı partisinin zarar görmemesi için istifa ettiğini belirtti. 

Çelik, istifasına dair kaleme aldığı mektubunda bir kadının kendisine yönelik iftiralarda bulunduğunu iddia etti. Çelik, "Ortaya çıkan bu gelişmelerden sonra, olayın siyasi bir kumpasa dönüşeceği bilinciyle kamuoyunu aydınlatma ihtiyacını duydum. Bu nedenle, Partimin zarar görmemesi ve bu iddianın suiistimal edilmemesi için Partim HDP’den istifa etme kararını aldım" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sevgilisi tarafından bıçaklanan kadın ölmeden önce katilinin adını söylemiş

SONRAKİ HABER

Gazeteci Gökhan Balcı silahlı saldırıya uğradı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa